שאלה חשובה!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

15/06/2006 | 18:01 | מאת: יעל

ד"ר שרגא שלום רב! רציתי לדעת אם אפשר להידבק באיידס אם ישנם חתכים ביד שאינם נראים לעין? מכיוון שאתמול אישזה אישה אחת שהחזיקה לי את היד היה לה דם טרי על היד ולא שמתי לב, והיא החזיקה לי את היד מספר שניות. לפני יומיים נחתכתי מסכין ואין דם או משהו וגם לא רואים את החתך, אך ייתכן שהוא עדיין נמצא, אם במידה ונגע באיזור קצת דם טרי מהאישה והחתך שלי לא מדמם, האם אפשר להידבק בצורה זו? שאלה נוספת האם אפשר להידבק באיידס דרך חפץ? כלומר אם מישהי שיש לה דם טרי על היד נוגעת בעט ומשאירה עליו כתם דם ואני לוקחת אותו ממנה ומחזיקה אותו בעצמי (ונוגעת בעט עם הדם שלה ויש לי חתך), האם אפשר להידבק כך? מה הסיכויים? האם כדי להידבק החתך לא צריך להיות עמוק ממש ומדמם, וכמות דם גדולה צריכה להגיע לחתך שלי כדי שתהיה הדבקה, האם זה נכון? אני יודעת שהשאלות שלי קצת מוזרות אבל זה ממש מטריד אותי... אנא החזר לי תשובה. בברכה, יעל

שלום, חדירת נגיף האיידס HIV לתוך מחזור הדם עלולה לגרום למחלה ולכן חתך בגוף ולא משנה איפה הוא מקום כניסה אפשרי. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה