שאלה על זיבה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

30/05/2006 | 19:45 | מאת: יותמ

אם קימתי רק מין אורלי עם מישהו שהיה לו זיבה, ונניח שנדבקתי דרך הלוע האם יהיו לי אותם סימפטומים של מישהו שנדבק דרך איבר המין ? למשל, האם למישהו שנדבק בזיבה דרך הלוע יהיו לו הפרשות באיבר המין ? אם לא, אז איזה סימטומים יש למישהו שנדבק בזיבה מהלוע ? (וכל זה בהנחה שהחידק לא רדום) תודה

שלום מגע מיני אוראלי בהחלט יכול להביא לדלקת הלוע בחיידק הזיבה ובהמשך גם להתפשטות החיידק דרך הדם לאברים נוספים כמו הלב והמפרקים. הגם שהחניכיים, הלשון וריריות הפה עמידים לחיידק הרי שזה יכול לחדור לאחר עקירת שן או כאשר ישם חתכים או סדקים בחלל הפה. תמונה לא נדירה היא דלקת גרון מוגלתית או דלקת שקדים. שלילת הזיהום בפה נעשית ע"י תרביות מהלוע. הערה: גם במגע אוראלי יש להשתמש בקונדום ואפילו עבה מהרגיל. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה