HPV מחלת מין מדבקת

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

24/05/2006 | 06:41 | מאת: בר

שלום, לחבר שלי גילו יבלות על איבר המין כששכבנו ללא קונדום, מאז הוא קיבל קרם אלדרה שעזר ועכשיו הוא נקי. עשיתי גם אני בדיקה ונמסר לי שכרגע אני נקיה אך יש להיבדק כל חצי שנה. שאלתי היא : האם וירוס זה עלול לחזור לחברי גם לאחר שהשתמש בקרם ושאמרו לו שהוא נקי ? האם עכשיו שהוא נקי אפשר לשכב ללא קונדום ועדיין לא להידבק ? והאם אני יכולה לעשות לו אוראלי מבלי להידבק ? תודה רבה מעריכה מאוד תגובה מהירה (-:

24/05/2006 | 10:53 | מאת: רונן

יש לקחת פרק זמן של כחצי שנה לפחות עד לקיום יחסים ללא קנדון-דרך אגב אם ישנן יבלות וירליות על הירך ובאזור שורש הפין אף קנדון לא עוזר. לחברך יש עדיין את הוירוס-יש סיכוי מה שהגוף ידחה את הוירוס מעליו.-לא תמיד. הסרת יבלות מועדפת על ידי לייזר. לגבייך עלייך להיות במעקב כל אבעה חודשים. שניכם צריכים לשמור על הגיינה.

שלום, לאחר הטיפול באלדרה למשל, יש לעבור בדיקת קולפוסקופיה לנרתיק, לפות, לצואר הרחם, לפרינאום , לפי הטבעת ולפה ואם היא תקינה מומלץ לעבור בדיקת PCR לשלול היוותרות נגיפי HPV בגופך. כנ"ל לגבי בן הזוג. אנא קראי כתבות שלי בנושא באתר זה ובאתר שלי הרשום כאן וכן אנא קראי תשובות לשאלות דומות באתר זה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

30/05/2006 | 14:35 | מאת: רחל

אני בת 27,סודנטית ל-M.A . לפני כ-3 חודשים עברתי, לפי בקשתי בדיקת PAPS ושכחתי מזה. לפני כחודש התקשרו מהמרפאה שהבדיקה לא ברורה ועלי לעבור קולוסקופיה של צואר הרחם.תוך כמה ימים עברתי את הבדיקה. שוב התקשרו אלי אתמול שעלי לחזור על הבדיקה תוך 4 חודשים כיוון שיש שינוי בצואר. אני מאוד מבובלת ומאוד חוששת . האם מדובר פה על מחלה קשה? מה זה יכול להיות? בשבוע הבא אני נפגשת עם הרופא שלי אבל עד אז אני במתח נוראי. אני מבקשת התייחסות על האופציות שקיימות והסבר:"מה זה שינויים בצואר?, תודה מראש רחל

שלום אם תשלחי את התשובה במתכונתה המקורית אוכל להתייחס. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 פקס- 6916705 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה