ההבדל בין בדיקת פאפ ישנה לפאפ דק

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

24/04/2006 | 14:56 | מאת: בחורה

שלום ד"ר שרגא אני יודעת שישנה בדיקת פאפ ישנה וחדשה, האם כיום מבצעים בקופ"ח רק את הבדיקה החדשה שהיא יותר מדויקת? האם הבנתי נכון, באמת ישנו הבדל בין הבדיקות? והאם עלי לבקש מהרופא שברצוני לעבור את הבדיקה החדשה ולא הקודמת, או שפשוט הרופא בעצמו כבר מבצע את הפאפ הדק ללא בקשה מיוחדת מצדי? פשוט מכיוון שעברתי את הבדיקה שבוע שעבר ולא ציינתי דבר כי שכחתי מזה, האם זה יכול להשפיע על התוצאות? תודה רבה!

שלום פאפ רגיל מדייק פחות וזול יותר. פאפ דק מדייק יותר וטרם שמעתי שהוא נעשה בקופות חולים מפאת עלותו. פאפ זה מומלץ לנשים עם עבר של קונדילומה או מצב טרום סרטני בצואר הרחם. כמובן שכל אחת אם רוצה יכולה לבחור בפאפ זה אך נא לקחת בחשבון שעלותו גבוהה יותר. דרך המעבדה שעימה אני עובד התשובות מגיעות תוך פחות משבוע. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

28/04/2006 | 02:14 | מאת: בחורה

תודה ד"ר וסליחה אבל האם הבדיקה שמשלמים עליה בקופ"ח כללית 80 ש"ח (לחברי מושלם 28 ש"ח) זו הבדיקה הזולה יותר, כלומר הישנה? מה עלותה של בדיקת פאפ דק אצלך?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה