cin2 ו- hpv

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

24/02/2006 | 16:21 | מאת: שם בדוי

לאחר בדיקות חוזרות ונשנות נמצא מצב של cin2 וקוילוציטוזיס נרחב(?), בהתייעצות עם הרופא המליץ על קוניזציה, ורק אח"כ בדיקת hpvdna , האם יש מקום לבצע בדיקה זו לפני הקוניזציה (כך שאם יימצא הוירוס מהזן הפחות הרסני שאינו גורם לסרטן צוואר הרחם), ואולי להימנע מהקוניזציה ו/או למצוא טיפול שאינו כירורגי ופחות מסוכן?

שלום, לפני מתן תשובה עלי לדעת אם אלו תשובות של ביוםפסיה או פאפ וכן מהם הגיל והמצב פריוני. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

25/02/2006 | 23:00 | מאת: בדוי

תודה רבה על שענית לי, בהמשך לשאלתך- נמצא cin2 לאחר 2 בדיקות של ביופסיה, כפי שהזכרתי קודם, הרופא שלי ממליץ קוניזציה ורק אח"כ בדיקת hpvdna , האם יש טעם לעשות את הבדיקה לפני ואולי להימנע מקוניזציה, לדבריו של הרופא שלי: לאחר שכבר התגלו שינויים בתאים ברמה כזו (cin2 ), הבדיקה אינה רלוונטית לשלב זה אלא רק אח"כ כבדיקה חוזרת ומעקב- אנא חוות דעתך בנושא, הינני בת 30 רווקה ללא ילדים, יותר מזה איני יודעת את מצב פיריוני, מה עושים??? דחוף.......................

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה