מספר שאלות

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

11/02/2006 | 00:34 | מאת: ע.

לדוקטור וקסלר שלום רב! הבחנתי לעצמי קונדילומה ליד פי הטבעת.עוד לא הייתי אצל רופא, אבל אני בטוחה. בשנה האחרונה אחרי שהתגרשתי היו לי כמה פרטנרים ועם רובם היה מין מוגן, אבל עם חלק - חדירה ללא קונדום אך בלי שפיכה בפנים. לדעתי הם אנשים בטוחים ואין להם משהו רציני כמו איידס, אבל בכל זאת החשש הוא קיים, בעיקר אחרי שגיליתי את קונדילומה...האם אני צריכה בכל זאת לגשת לעשות בדיקות? ואולי הקונדילומה והחרלת שגם הופיעה לי בזמן אחרון - יש התבטאויות של איזו מחלה כמו איידס, או שפשוט מערכת החיסון שלי לא במצב טוב בגלל הסטרס התמידי שאני נמצאת בו? ועוד בקשר לקונדילומה. כתוב,שמין מוגן מונע הידבקות. יחד עם זה כתוב, שוירוס יכול לעבור דרך מגבות ולבנים. מה הנכון? הרי אם כך, אפשר להדבק מווירוס גם במגע עור עם עור באיזור איברי המין. ושאלה אחרונה - האם ילד שלי שישן לעתים קרובות במיטה שלי יכול להדבק ממני בקונדילומה? בתודה,ע.

שלום אם הופיע גידול קונדילומה בפי הטבעת ראוי שתבדקי באיזורים נוספים. לבנים ומגבות יש להרתיח. למשתמשות בויברטורים. כדאי שתקנו חדש רק אחרי שבדיקת PCR תאשר שאינכם נושאים יותר את הנגיפים. לילדך לא נשקפת סכנה בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

13/02/2006 | 07:59 | מאת: ע

תודה על התשובה ושאלה נוספת. אמרו לי שאם לא קיימתי מין אנאלי, אז הופעת קונדילומות לא רלוונטית. בעצם זה נקודה אחת בולטת על רגל ולא ממש בפי הטבעת אלא ליד. יכול להיות שמדובר בפפילומוה כמו אלה שמופיות בבית שחי?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה