קונדלימה - דחוף

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

01/02/2006 | 12:54 | מאת: מיטל

לפני כחצי שנה נתגלה אצלי נגיף הקומדלימה בעקבות הדבקה ע"י בן זוגי שאינו היה מודע להימצאות המחלה כנראה .. (או שלא) בכול מקרה ראשי טרוד ומוטרד מאוד , טופלתי במשחת אלדרה וזה עבר לפחות למראית עין לבן זוי הנגיף עדין קיים למרות שעבר צריבה במקומות הנגועים מספר רב של פעמים והוא נמצא במעקב . מאז אנו מקיימים יחסי מין עם אמצעי הגנה השאלה עד כמה זה מסוכן הימצאות הנגיף בגופנו , האם שימוש בקונדום מונע התפתחות כלשהיא והאם ישנם סיכונים כלשהם שחשוב לדעתם מהם ? כול אינפורמציה תתקבל בברכה תודה רבה

01/02/2006 | 17:39 | מאת: בחורה

שלום לך, גם אני נדבקתי וחקרתי וקראתי הרבה על הנגיף. קונדום עוזר, אך רק במקרה והנגעים מכוסים על ידו - במגע של עור עם עור או אפילו אם באים במגע עם תחתונים או מצעים או מגבות שלא הורתחו בכביסה אפשר להדבק. רצוי לעשות בדיקת קולפוסקופיה לבדוק שאין לך נגעים וגם בדיקת פאפ ולהיות במעקב, כי ישנם סוגים מסויימים של הוירוס הזה שגורמים לקונדילומות (יבלות) טרום סרטניים או סרטניים חס וחלילה.

שלום, אני מציע שבשלב ראשון תקראי את כתבותי בנושא המופיעות באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה