CIN-1-2

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

22/02/2007 | 15:31 | מאת: רוית

אני בת 47+2 ילדים . בגלל תשובת פאפ ASCUS חוזר, נעשתה לי קולפוסקופיה, נלקח פאפ צרויקט וביופסיה מפצע מצואר הרחם .תוצאת פאפ אנדוצרויקלי ברש =תקין .תוצאת הביופסיה רשומה למטה. , זו תוצאת הביופסיה ש עשיתי - לתאור מקרוסקופי:שלושה קטעי רירית בקוטר עד 0.6 סמ" FRAGMENTS OF CERVICAL MUCOSA FOCT OF HIGH-GRATE SQUAMOUS INTRAPITHELIAL LESION (CIN-2) ON BACKGROUND OF LOW-GRADE SQUAMOUS INTRAPITHELIAL LESION (CIN-1) WITH KOILOCYTES. KI-67 IMMUNOSTAIN CONFIRMED THE DIAGNOSIS. לאור זה ובגלל שראה את הנגע שטחי ,המלצות הקולפוסקופיסט הן:ממליץ על ECC + LLETZ .מה אומרות התוצאות, ומה דעתך? האם זה חמור, ומה זה בדיקת LLEIZ וECC האם זה מספיק? מה משך ההחלמה .מה הסיכוי לריפוי? ?.אשמח לתשובה מהירה

22/02/2007 | 15:40 | מאת: רוית

רציתי להוסיף שהגניקולוג שלי ממליץ לעשות קודם ECC ואחר"כ LLETZ. הוא טוען ,שזה יכול לעזור להמשך טיפול לפני שעושים LLETZ .המלצתו לא לעשות יחד את שתי הבדיקות הנ"ל. האם הוא צודק? מה דעתך? הוא גם אומר ,שאפשר לעשות ECC בסוף דמום המחזור, אפילו אם לא הסתיים ושהוא יכול לבצע לי את הECC שנחכה 10 ימים לתוצאה ,ובהתאם לזה נמשיך המשך טיפול בביה"ח. הרבה תודה לך ד"ר ווקסלר אני יודעת שאתה מתמצא בזה מאד . .מחכה לתשובתך ממני המודאגת והמתלבטת.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה