המשך ... יבלות של פפילומה!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

21/02/2007 | 15:27 | מאת: אלה

שלום ד"ר ! לשאלתי : מה עושים כאשר יש וירוס פפילומה? עניתה לי : יש לבדוק עם זאת קונדילומה ! בביקור הקודם אצל גניקולוג שאלתי מה זה היבלות הללו? ורופא אמר לי שזאת פפילומה שיוצאת גם מזיעה ויכולה לצאת גם בכל הגוף. בהמשך הוא אמר שזאת לא קונדילומה. מה ההבדל בין יבלות כרובביות בצבע עור ואינן מגרדות לבין יבלות של קונדילומה? האם בבדיקת פאפס אפשר לדעת איזה סוג של יבלת יש? והכי חשוב איך מטפלים ביבלות ? אני מאוד לחוצה נפשית . אשמח אם תוכל לעזור לי. בתודה מראש אלה.

אבחנה פפילומה נעשית באמצעות בדיקה היסטולוגית. אני נוהג להרדים את המקום בספריי ולהוריד פרור קטן שנשלח לבדיקה היסטולוגית הנותנת מענה לכל שאלותייך.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה