קונדילומה????

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

18/02/2007 | 12:56 | מאת: מורי

בת 28 5 חודשים אחרי ניתוח קיסרי. במהלך ההריון נצפו קונדילומות אשר נצרבו בתמיסת "קונדילוקס" ונעלמו אחרי הלידה.צוואר הרחם בבדיקות הידניות נמצא נקי. כחודש לאחר חזרתי לשימוש בגלולות למניעת הריון התחיל להופיע דימום אחרי קיום יחסים אך לא נצפו שום קונדילומות חיצוניות. לפני יומיים נבדקתי ע"י רופאה. בבדיקה: פות, נרתיק,צוואר, רחם וטפולות תקין. נלקה PAPS , בזמן לקיחת הבדיקה היה דימום. באולטרסאונד גם כן הכל תקין. נשלחתי למרפאת צוואר הרחם לביצוע פולפוסקופיה. 1. האם יכול להיות שהדימום בהכרח בגלל קונדילומות? 2. יכול להיות שיש קונדילומות בצוואר הרחם ומבלי שיהיו מבחוץ? 3.האם יש קשר בין לקיחת הגלולות (הורמונים) לבין הדימום? 4. האם יש קשר בין הניתוח לדימום? 5. אילו עוד סיבות יכולות להיות לדימום שלא ניתן לראות בבדיקה ידנית.

1. האם יכול להיות שהדימום בהכרח בגלל קונדילומות?***לא בהכרח 2. יכול להיות שיש קונדילומות בצוואר הרחם ומבלי שיהיו מבחוץ?***כן 3.האם יש קשר בין לקיחת הגלולות (הורמונים) לבין הדימום?***יתכן 4. האם יש קשר בין הניתוח לדימום?***לא סביר 5. אילו עוד סיבות יכולות להיות לדימום שלא ניתן לראות בבדיקה ידנית. ***דלקת צואר רחם, דלקת רירית רחם, פוליפ, מיומה, טראומה ועוד. בכל מקרה לאור הקונדילומה שהיה לך ראוי שתעברי קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי הטבעת והפה ואם תקין אזי לבצע PCR לודא שלא נותרו נגיפי HPV בגופך.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה