דימום לאחר יחסי מין- קונדילומה???

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

16/02/2007 | 22:50 | מאת: לילית

אני בת 27. ילדתי לפני 4.5 חודשים בניתוח קיסרי. במהלך ההריון (די בתחילתו) יצאו לי מין יבלות חיצוניות בנרתיק ובהסתכלות של רופאת הנשים שלי הן הובחנו כקונדילומות (ללא שום בדיקה נוספת) וקיבלתי תמיסת קונדילוקס לצריבה. במהלך ההריון נבדקתי כמה פעמים ע"י רופאת הנשים שלי שבדקה לי את צוואר הרחם על מנת לבדוק שהוא לא נגוע בקונדילומות... הכל היה תקין. אחרי הלידה הכל נעלם כלא היה. חודש וחצי אחרי הלידה (רק אזכיר שהיתה בניתוח) חזרתי לקיים יחסי מין עם בעלי (שגם לו יש קונדילומה) ללא קונדום והכל היה תקין... לא נצפו שום קונדילומות. נגשתי לרופאה שלי להתאים אמצעי מניעה והתחלתי לקחת גלולות "גנרה". מאז שהתחלתי את הגלולות אני סובלת מגלי חום, בהתחלה היו לי גם בחילות והופיעו לי גם פצעונים על הפנים. לפני חודש וחצי בערך, אחרי קיום יחסי מין עם בעלי הופיע אצלי דימום. יותר כמו הפרשה דמית בפעם הראשונה. בפעם השנייה זה היה ממש דם אז עשינו הפסקה בקיום היחסים בערך לשבועיים וקצת. לפני יומיים שוב קיימנו יחסים ושוב הופיעה הפרשה דמית. היום הלכתי להבדק והרופאה עשתה לי PAPS אבל במהלך הבדיקה כשהיא החדירה את ה"מלקחיים" שוב היה דימום. חוץ מהדימום הרופאה לא ראתה משהו חשוד, אין נגעים לא חיצוניים ולא פנימיים, לפחות לא שנראים לעין. גם באולטרסאונד שהיא עשתה הכל תקין. הופנתי לעשות קולפוסקופיה. הרופאה אומרת שיכול להיות שהדימום נובע מכך שיש קונדילומות שלא רואים אותם ושהדימום שיש לי הוא פנימי. מה זאת אומרת? אני מודעת לסכנה בסוגים מסויימים של קונדילומות והרופאה גם ציינה זאת בפני. השאלות שלי הן: 1. יכולות להיות עוד סיבות לדימום? 2. יכול להיות שזה בכלל לא קשור לקונדילומה? 3. אולי יש קשר בלקיחת הגלולות (הורמונים) לדימום? (הכל היה בסדר עד שהתחלתי אותן). 4. אני נורא לחוצה מאחר ויש הסטוריה של סרטן במשפחתי. יש לי סיבה להלחץ כל כך? 5. יכול להיות שיש קשר לניתוח הקיסרי שעברתי? סליחה על כל המגילה שכתבתי. אשמח לתשובה!

תשובותי בין שאלותייך: 1. יכולות להיות עוד סיבות לדימום? ***דלקת צואר, פוליפ, דלקת רירית רחם, פציעה 2. יכול להיות שזה בכלל לא קשור לקונדילומה?***ראי תשובתי הקודמת 3. אולי יש קשר בלקיחת הגלולות (הורמונים) לדימום? (הכל היה בסדר עד שהתחלתי אותן)*** דווקא אחרי יחסי מין?? 4. אני נורא לחוצה מאחר ויש הסטוריה של סרטן במשפחתי. יש לי סיבה להלחץ כל כך?***לא, רק להגיע ולהיבדק 5. יכול להיות שיש קשר לניתוח הקיסרי שעברתי?***לא מומלץ לך לעבור קולפוסקופיה מקפת לכל אברי המין, לפי הטבעת, ביניהם ולפה ואם שלילי אזי לעשות בדיקת PCR לשלילת מציאות נגיפי HPV.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה