פטריה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

16/02/2007 | 17:26 | מאת: שגית

שלום! הייתי אצל גניקולוג לבדיקה שגרתית והוא אמר לי שיש לי פטריה. אני לא מרגישה כל כאב או גרד או הפרשה מוזרה. הוא אמר שיש לי הפרשה לבנה. יש לציין שלפני שבועיים היתה לי פטריה שאיבחנתי לעצמי כי היה לי כאב וגרד ובבדיקה עצמית שניתן לקנות הראה חיובי ולכן טיפלתי עצמאית בנרות אגיסטן ומשחה. אני בת 24 והפטריה הראשונה זוהתה אצלי לפני חודשיים ומאז זו כבר הפעם השלשית שי לי.לא לקחתי אנטיביוטיקה או שיניתי תזונה. שאלותיי הן: 1. כיצד הרופאים יודעים שזוהי פטריה אם אני לא מרגישה שום דבר שונה? 2.כיצד אני אוכל לזהות שיש לי פטריה? 3.האם זה מסוכן שיש פטריה ולא מטפלים בה? 4. הרופא רשם לי נרות בשם GYNO-PEVARYL 150 . האם זה יותר אפקטיבי מאגיסטן? 5. אני במחזור כעת ולכן לא התחלתי בטיפול. יכול להיות שאולי בגלל שהרופא בדק אותי יום לפני המחזור הוא ראה הפרשה ולכן חשב שזו פטריה? 6.האם לאחר שיש פטריה פעם אחת זה עלול לחזור ולא נפטרים מזה כל החיים למרות שאני אוכלת בריא? מה המלצותיך למניעה? תודה רבה על ההתיחסות.

. כיצד הרופאים יודעים שזוהי פטריה אם אני לא מרגישה שום דבר שונה?***בודאי עשו תרבית או ראו במיקרוסקופ במשטח ישיר. 2.כיצד אני אוכל לזהות שיש לי פטריה?***לא תוכלי אלא אם כן תעשי בדיקת תרבית או בדיקת PCR להפרשה. 3.האם זה מסוכן שיש פטריה ולא מטפלים בה?***לרוב מדובר רק באי נוחיות -גרד, כאב ולעתים דימום. 4. הרופא רשם לי נרות בשם GYNO-PEVARYL 150 . האם זה יותר אפקטיבי מאגיסטן?***דומה. 5. אני במחזור כעת ולכן לא התחלתי בטיפול. יכול להיות שאולי בגלל שהרופא בדק אותי יום לפני המחזור הוא ראה הפרשה ולכן חשב שזו פטריה?***איני יודע. 6.האם לאחר שיש פטריה פעם אחת זה עלול לחזור ולא נפטרים מזה כל החיים למרות שאני אוכלת בריא? ***פטריה היא חלק נורמלי מהפלורה הנורמלית בתוך הנרתיק. הבעיה היא כשהיא בכמות רבה מדי או כשהיא חודרת לדם כמו אצל חולי איידס. מה המלצותיך למניעה?***למנוע מה? קודם כל יש להגיע לאבחנה שנית לראות מה הסיבה שהיא חוזרת:סוכרת?טיפול מדכא חיסון?קונדילומה? ועוד.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה