קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

03/02/2007 | 19:11 | מאת: אתי

שלום רציתי בבקשה לשאול האם יכול להיות שלא יראו קונדילומות קיימות בבדיקת קולפוסקופיה? והאם בבדיקת פאפ מגלים קונדילומות? אם קיימות. תודה

כמו בכל תחום גם כאן יתכן שבבדיקת הקולפוסקופיה "יפקששו" גידולי קונדילומה. הסכוי נמוך יותר אצל רופא מיומן עם קולפוסקופ משוכלל. קולפוסקופיה עדיפה על פאפ בזיהוי קונדילומות.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה