קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

03/02/2007 | 14:09 | מאת: א

שלום רב ! לפני כשנה לערך הוסרו לי נגעי קונדילומה במפי הטבעת בניתוח כירורגי, שהמשך טופלתי במשחה, וכרגע אין לי דבר. לאחרונה שמעתי כי כיום ישנו חיסון שמיועד בעיקר לנשים ( בגלל הסיכון לסרטן צוואר הרחם ) שניתן בגילאים 12-25, וקיימות מדינות מסוימות שמחסנות גם גברים. ברצוני לדעת האם יש טעם להתחסן לאחר שכבר חלית במחלה ? או שלהבא אתה חסין? כ"כ הבנתי כי יחסי מין עם קונדום יכולים גם הם להדביק בוירוס זה ( אני בן עם לא ציינתי עד כה ) ? אם תוכל לתת לי פרטים באם אני מעוניין להתחסן למי עלי לפנות. בתודה מראש א

ראשית אני ממליץ על בדיקת קולפוסקופיה לכל אברי המין לודא שלא נותרו נגעים. שנית לעשות PCR לוודא שאין נגיפים. שלישית-המחקר לא בדק גברים ולא בדק נשים שחלו בעבר. גישתי האישית יותר מגוונת ואשמח לעזור. יש בידי מרשמים מיוחדים 29ג' לחיסון ל HPV למתאימים.

04/02/2007 | 21:52 | מאת: א

לגבי הבדיקות אשמח אם תפרט לי יותר קולוסקופיה (אני עשיתי קולונסקופיה אני מתאר לעצמי שיש הבדל בינהם ) ו PCR איך אני עושה את בדיקות אלה? דרך קופת חולים ? ואם ארצה לבדוק האם אני מתאים לקבלת החיסון איך ממשיכים מפה ? בברכה ובתודה א

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה