הרפס

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

18/01/2007 | 00:56 | מאת: ערן

שלום דוקטור האם זה נכון שמי שלא נדבק בהרפס בשפתיים עד גיל 30 אין לו סיכוי להדבק בהרפס יותר? והאם הנגיף של הרפס בשפתיים הוא אותו נגיף בדיוק של ההרפס באיברי המין? תודה

18/01/2007 | 13:35 | מאת: ירון, מבין המון

זה לא נכון, ערן. אין קשר בין זה שמישהו לא נדבק עד היום, לבין הסיכון שלו בהידבקות. יש שני סוגי הרפס עיקריים (יש עוד). סוג 1 אחראי לרוב מקרי הרפס השפתיים, סוג 2 אחראי לרוב מקרי ההרפס הגניטלי (של אברי המין). עם זאת, שניהם יכולים לגרום להרפס בשני האזורים. הרפס מדבק מאד בזמן שהפצעים פעילים. גם כשהפצעים אינם פעילים יש סיכון להדבקה, אם כי נמוך יותר. קונדום מצמצם את הסיכון להרפס, אך לא מונע אותו לחלוטין, משום שלעיתים ההרפס נמצא במקומות שהקונדום אינו מכסה.

לשאלתך הראשונה התשובה היא - לא. לשאלה השניה- גם זן 1 וגם זן 2 יודעים לתקוף הן את הפנים והן את אברי המין.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה