קונדילומה: ממשיך שנים או מחלים?

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

04/01/2007 | 12:40 | מאת: ירון, מבין המון

שלום ד"ר וקסלר, תודה על הפורום החשוב. רציתי לשאול: 1. מדי פעם רואים בפורומים עדויות של אנשים (כמו טלי למשל), שהם, או מישהו שהם מכירים, סובלים מיבלות במשך שנים. איך זה מסתדר עם הטענה שהגוף נפטר מהנגיף, כפי שהוא נפטר משפעת? האם יש מקרים שהגוף לא מצליח להיפטר מהנגיף? אם כן - בכמה אחוזים מדובר? 2. בנוסף, ראיתי במספר מקומות, שהנגיף יכול להיות בגוף במשך שנים, ואז, יום אחד להתפרץ. האם זה נכון? אם כן, אז שוב - איך זה מסתדר עם הטענה שהגוף נלחם בנגיף ונפטר ממנו? תודה

שלום, בטיפול נכון ובבדיקות מקיפות ניתן להיפטר הן מהמחלה והן מהנגיפים. כמובן שניתן להידבק במחלה שוב ושוב אם לא נוקטים אמצעי זהירות - וכאלה יש הרבה. לאחר הסרת הנגעים אני ממליץ לעשות בדיקת PCR ורק כשהיא שלילית - ז"א שאין נגיפים אפשר לומר שלא מדבקים. ניתן לקרוא בכתבה שלי שבלינק הבא: http://www.genicolog.net/new/article.asp?fn=condyloma-papilloma(2).htm בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה