וירוס פפילומה פעיל ואז לא

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

23/01/2024 | 21:51 | מאת: אפרת

שלום מספר שאלות קטנות 1.האם יש אפשרות כזאת שמישהי נשאית פפילומה במצב פעיל ואז זה הופך למצב רדום ? 2.או שתמיד אם כבר זה מתחיל רדום ואז הופך לפעיל? 3.כי אם זה התחיל פעיל נניח וביצע שינויים בצוואר הרחם ואז הפך לרדום קראתי שלא מוצאים בבדיקת hpv dna נוכחות של הוירוס שהוא רדום אז המשמעות שלא יתקדמו אחרי בדיקת נוכחות hpv לבדיקות פאפ בגלל שלא מצאו אותו בבדיקה הראשונית של הנוכחות(אבל לפני כן הוא עשה שינויים בצוואר ברחם) אז מה עושים ? ואיך יעלו על זה שיש שינויים אם מסתמכים על הבדיקה הראשונית ולא מבצעים פאפ ? אשמח להבין.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה