קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

24/12/2006 | 20:12 | מאת: נטלי

ד"ר וקסלר שלום! אני יתנצל מראש על האורך, אבל אלו שאלות המטרידות אותי מזה זמן רב ואודה להקדשת תשומת ליבך הבנתי שעל מנת לאתר איזה זן של וירוס hpv מצוי בגופי עליי לבצע בדיקת pcr רציתי בבקשה לברר 1) מהי יעלותה של בדיקה זו? 2) איך ניתן לבצע בדיקה כזו? ומהו מחירה? 3) איך בדיוק הבדיקה מתבצעת? האם היא כואבת? 4) האם גם בתולות יכולות לבצע את הבדיקה? זה באשר לבדיקה הנ"ל. כעת, והיה ואכן מצאו שנדבקתי חס ושלום בצוואר הרחם בזנים 16, 18 שהם המסרטנים (והיה ויש זנים מסרטנים נוספים שאיני יודעת עליהם הייתי רוצה להתעדכן ממך)בכל אופן, 5)אם צוואר הרחם נגוע בזנים אלו מהו הטיפול לצוואר הרחם על מנת למנוע הסרטן? 6) אם מצויים בגופי הזנים הלא מסרטנים, מהו הטיפול במקרה זה כאשר צוואר הרחם נדבק? אודה לתשובתך (כבר איני ישנה בלילות) נטלי.

שלום להלן התשובות: 1) מהי יעלותה של בדיקה זו? 95% 2) איך ניתן לבצע בדיקה כזו? ומהו מחירה? היכן שתרצי כולל במרפאתי ששם המחיר הוא 450 ש"ח 3) איך בדיוק הבדיקה מתבצעת? האם היא כואבת? אינה כואבת ונלקחת באמצעות מברשת קטנה. 4) האם גם בתולות יכולות לבצע את הבדיקה? כן. כעת, והיה ואכן מצאו שנדבקתי חס ושלום בצוואר הרחם בזנים 16, 18 שהם המסרטנים (והיה ויש זנים מסרטנים נוספים שאיני יודעת עליהם הייתי רוצה להתעדכן ממך)בכל אופן, 5)אם צוואר הרחם נגוע בזנים אלו מהו הטיפול לצוואר הרחם על מנת למנוע הסרטן? תלוי בממצאי הבדיקה הקלינית והקולפוסקופית. 6) אם מצויים בגופי הזנים הלא מסרטנים, מהו הטיפול במקרה זה כאשר צוואר הרחם נדבק? התשובה כמו הקודמת. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

03/01/2007 | 18:58 | מאת: idan746

שלום רב, שאלתי היא איך גבר שנדבק בקונדילומה יכול להירפא...?

שלום, גבר יכול להירפא כמו אישה. עושים בדיקת קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין וסביבותם והפה ואם אין נגעים משלימים בבדיקת PCR. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה