קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

19/12/2006 | 19:29 | מאת: סיגל

שלום, אובחנתי היום אצל רופא נשים שיש לי קנדילומה, הוא נתן לי טופס לאישפוז. זה מאוד הלחיץ אותי, כי חשבתי שזה סתם זיהום שנגרם אולי כתוצאה מסכין גילוח. מה שמאוד מעניין אותי, זה איך נדבקתי בזה. כלומר מאיזה פרטנר? היה לי חבר קבוע במשך 5 חודשים. ולפני כן, לא קיימתי יחסי מין כחמישה חודשים. האם אני יכולה להיות בטוחה שזה ממנו. יש לציין שהוא היה מאוד פעיל מינית בשנה וחצי האחרונות, עם מספר לא קטן של בנות זוג. אבל תמיד עם שימוש בקונדום. התקשרתי אליו, כדי שייבדק. ויש לציין שזה היה מאוד מביך, כי נפרדנו לפני שבועיים. אז איך אני יידע? ואיך הוא ידע שהוא נושא את הנגיף אם אין לו את היבלות האלו? תודה.

שלום, אין לדעת מאיזה פרטנר נדבקת. אני ממליץ לבן הזוג לעבור קולפוסקופיה ואם היא תקינה אזי לעשות בדיקת PCR לוודא שאינו נושא את הנגיפים. אם התשובה היא שלילית, קרי, תקינה הוא אינו מדבק. ניתן לקרוא בכתבה שלי שבלינק הבא: http://www.genicolog.net/new/article.asp?fn=condyloma-papilloma(2).htm בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה