קנדילומה שאלות בנושא סיכון

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

16/01/2022 | 22:26 | מאת: יואל

שלום, לפני כ-5 שנים הגעתי לרופאת עור מומחית ועם נקודה על איבר המין. לא חשבתי בכלל שזה משהו. היא אמרה לי שאם זה מפריע לי אני יכול לשים משהו כזה ש״צורב״ את זה. אפילו הייתי אצלה כמה פעמים היא ראתה את זה ואמרה שזה כלום. היום יצא לי משהו דומה, ליד, והיא אמרה שזה קונדילומה ולא מבינה למה לא טיפלתי בזה כשהיא אמרה לי קודם ושוב נתנה לי את חומר הזה. היום הלכתי לרופא אחר, הוא צרב לי את שתיהן בשניה. והרגיע אותי שהכל בסדר. אני בהיסטריה שהגדלתי לעצמי את הסיכוי משמעותי לסרטן. האם כך הדבר? ובנוסף, אני בהיסטריה לגבי כל בנות הזוג שלי לאורך השנים. למרות שאני כמעט 100% מהזמן הייתי עם קונדום. אבל היה כמובן גם מין אוראלי. רופא העור שלי טען שהקונדילומות של לא נראות מדבקות ממש כי הן לא מתפוררות. אני ממש בלחץ, אשמח לתשובה. תודה

האם כך הדבר? = סיכון קלוש מה שמדבק זה הנגיפים ולא הגדולים ואין קשר לאיך שהם נראים.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה