יחסים מונוגומים - בדיקת PAP והורדת קונדום ביחסי מין

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

01/11/2021 | 22:07 | מאת: שלי

שנינו ביחסים מונוגומים כבר תקופה. שנינו עשינו בדיקות דם ושתן והן יצאו תקינות (הכל שלילי). ביצעתי בדיקת PAP וקיבלתי תוצאה LGSIL. עד היום, הפרטנר שלי ואני קיימנו יחסי מין עם קונדום. האם מותר לו להוריד את הקונדום אחרי שקיבלנו את תוצאת בדיקת ה-PAP שלמעלה? החשש שלנו הוא: כשעושים בדיקת PAP זה מחשש לנוכחות נגיף HPV שהוא מסרטן. בתוצאה של LGSIL אז ייתכן וקיים נגיף HPV שעלול להדביק את בן הזוג. אנחנו רוצים לקיים יחסים בלי קונדום (ובלי הגנה), לכן אני שואלת אם זה מותר כשהתוצאה של בדיקת ה-PAP היא LGSIL ? האם בקיום יחסי מין בלי הגנה בן הזוג עלול להידבק ב-HPV ? תודה רבה.

לפני קיום יחסי מין מומלץ לוודא שבדיקת HPV PCR תקינה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה