קונדילומה חוזרת? או הדבקה חוזרת?

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

11/01/2021 | 15:29 | מאת: שי

היי דוקטור בן 32. לפני בערך 3 שנים נדבקתי בקונדיחומה באיזור המפשעה בזמנו צרבו לי את זה בחנקן וכעבור כמה חודשים עם צלקות הכל חזר לקדמותו. לאחרונה צצו לי על איבר המין 3 נקודות קטנות שאובחנו שוב כקונדילומה. יחסי המין שלי היו תמיד מוגנים אבל לאחרונה היה אקט אוראלי שקיבלתי ועוד יחסי מין לא מוגנים עם אחת אחרת, האם יש סיכוי שזה מהמין האוראלי? או שרוב הסיכויים זה מהבחורה השנייה? זה מאוד מאוד חשוב לי אז בבקשה אם אפשר לענות על השאלה הזאת. בנוסף האם יכול להיות שלא נדבקתי בכלל שוב? יש סיכוי שזה חזר פשוט במקום אחר?? או שלמרות שנדבקתי בעבר אפשר להידבק שוב? תוך כמה זמן אמורות לנשור היבלות? תודה

האם יש סיכוי שזה מהמין האוראלי? = מהמין האורלי יכולות לצמוח קונדילומות באיזור הפה. או שרוב הסיכויים זה מהבחורה השנייה?= אפשרי בנוסף האם יכול להיות שלא נדבקתי בכלל שוב? = גם אפשרי. יש סיכוי שזה חזר פשוט במקום אחר?? = אפשרי למרות שנדבקתי בעבר אפשר להידבק שוב? = גם אפשרי תוך כמה זמן אמורות לנשור היבלות? = ה טיפול היעיל ביותר הוא בלייזר בהכוונת קולפוסקופ. ובסוף אחרי הסרת כל הקונדילומות כדאי לעשות בדיקת HPV PCR על מנת לוודא שניפטרת גם מהנגיפים. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 6956867 תל אביב

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה