קונדילומה או פפילומה בהריון

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

26/05/2020 | 11:04 | מאת: רוני

שלום, אני בהריון חודש 9 וכבר מזה שנתיים הרגשתי במקלחת מין חספוס באזור ממש קטן על השפתיים. בגלל שעוד מעט אני יולדת דיווחתי על כך לרופא הנשים שלי והוא העיף מבט ואמר שזה או פפילומה. או קנדילומה. רציתי לדעת האם זה מסוכן בלידה האם זה יכול להדביק את התינוק? ואחרי הלידה איך מומלץ לטפל בזה? האם זה יכול להפוך לסרטני? מה ההבדל בין זה לבין יבלת? איך להמשיך טיפול ומתי שהתחשב שיהיו לי תפרים?

האם זה יכול להדביק את התינוק? = יש סיכון שכזה ואחרי הלידה איך מומלץ לטפל בזה? = קולפוסקופיה מקיפה ולייזר ותוכלי לשקול לטפל בזה כבר עכשיו, באופן מיידי בלייזר- הטיפול היחידי המותר בהריון. האם זה יכול להפוך לסרטני? = סיכון קטן מה ההבדל בין זה לבין יבלת? =אותו דבר איך להמשיך טיפול ומתי שהתחשב שיהיו לי תפרים?= לא בעיה

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה