קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

04/12/2006 | 19:30 | מאת: דנה

בהנחה שנדבקתי בקונדילומהבאזור הפה מספר שאלות לי אליך: 1)מהן הסכנות? מהן ההשלכות? מהן התופעות? 2)האם גם באזור הפה יש סיכי לגידול סרטני? אם כן, מה הטיפול? 3)האם אני עלולה לדבק אנשים באזור הפה באמצעות נשיקה?

שלום, לאחרונה הופיעו מספר מחקרים המדגימים התפתחות סרטן הפה כתוצאה מנגיפי HPV וסרטן פי הטבעת בשל נגיפים שם. יש לעבור קולפוסקופיה ולרוב היא תקינה ואז לקחת חומר לבדיקת PCR לאיתור נגיפי הקונדילומה שם. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה