האם עלי לדאוג?

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

24/11/2006 | 08:53 | מאת: שיר

לפני שלושה ימים קיימתי יחסי מין עם בחור שהכרתי. בהתחלה השתמשנו בקונדום אבל אח"כ כבר לא. הוא "גמר" בחוץ. האם עלי לחשוש מהדבקות כל שהיא באיידס או מחלות אחרות? מתי עלי לגשת לבצע בדיקות דם? אשמח לתשובתכם, תודה שיר

24/11/2006 | 12:34 | מאת: יורם

שלום שיר, אני לא רופא, אבל התשובות הן: 1. כל מגע מיני לא מוגן טומן בחובו סיכון למחלות מין שונות. 2. לבדיקת איידס יש להמתין שלושה חודשים לאחר המגע המיני הלא מוגן. זה הזמן שלוקח לגוף לייצר מספיק נוגדנים, על מנת שניתן יהיה לזהות אותם בבדיקה. 3. הסיכוי להידבקות באיידס בארץ הוא באופן כללי נמוך. מספר הנשאים בארץ הוא יחסית לא גדול. כמו כן, הסיכוי להידבקות באיידס ממגע מיני בודד עם מישהו שידוע שהוא נשא הוא 1:1000. יחד עם זה, הסיכוי איננו אפס. 4. מעבר לאיידס, יש הרבה מחלות אחרות, ואף אחת מהן לא נעימה. לכן, אנא מכם, השתמשו בקונדום בכל מגע בלתי מוגן עם שותף מזדמן. יחסים לא מוגנים מקומם אך ורק במסגרת קשר קבוע שנמשך לפחות שלושה חודשים, ורק לאחר שבוצעו בדיקות לכל המחלות העיקריות בתום התקופה הזו. 5. מחלות מסויימות (הרפס, קונדילומה) עלולות לעבור אפילו במגע מוגן, משום שהקונדום אינו מכסה את כל אברי המין. עם זאת, שימוש בקונדום מפחית את הסיכוי להדבקה, משום שהוא מקטין את שטח המגע. בהצלחה

תודה על התשובה המקיפה.

שלום, על מנת לתפוס גם את האידס שווה לבצע בדיקות דם 3 חודשים לאחר המגע הבלתי מוגן. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה