סיכויים להידבק בכלמידיה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

19/05/2017 | 11:31 | מאת: מיקי

הי, לפני כחצי שנה נדבקתי מבת זוגי בכלמידיה. שנינו קיבלנו טיפול ולאחר מכן שנינו נבדקנו ויצאנו שליליים. מאז עברה חצי שנה והרגשתי לפני כשלושה שבועות את אותם סימפטומים שהיו לי (צריבה קלה במתן שתן, צריבה קלה לאחר מתן שתן). הפעם הסיפטומים היו קלים יותר, כלומר פחות צרב לי במתן שתן. היו פעמים שלא צרב לי כלל, אלא רק לאחר מתן שתן הרגשתי עקצוצים קטנים. הפרשות לא היו לי (להבדיל מהפעם הראשונה). אני משער שתוצאות קלות יותר בעקבות הנוגדנים שהיו לי בגוף מהפעם הקודמת. נבדקתי בקופת החולים ויצאתי חיובי. אני כמובן שוב בתהליך הטיפול האנטיביוטי ואבדק שוב לאחר סיומו. השאלה שלי היא האם יכול להיות שבת זוגי עדיין חלתה בכלמידיה מלפני חצי שנה (למרות שיצאה שלילית לאחר הטיפול)? האם יכול להיות שרק עכשיו נדבקתי כעבור חצי שנה? מה הסיכוי להידבק בסקס חד פעמי? האם זו הוכחה לכך שהיא בגדה בי? נ.ב. הבדיקה שבוצעה היא בדיקת שתן דרך קופת חולים. חשוב לי לציין שגם אחרי התוצאות השליליות שלה אז, היא טענה שנראה לה שעדיין יש לה את זה. הרופא שלה אמר שיש חיידקים מסויימים בשתן, אבל הכל תקין. האם יכול להיות שיצאה תוצאה כוזבת למעבדה? כמו-כן אנחנו שוכבים ללא קונדום או משהו כזה, כלומר כל חצי השנה הזו שכבנו ללא הגנה. אני מצטער על השאלות המרובות, אך עליי לדעת האם היא בגדה בי. תודה לכם!

לא ניתן לדעת על בגידות. יש הרבה שאלות שאילי עליהן תשובות למשל כמה זמן עבר מגמר אנטיביוטיקה לבדיקת המעבדה.

21/05/2017 | 11:32 | מאת: מיקי

הי, הבדיקה בוצעה 16 יום אחרי ששתינו ארבעה כדורים בבת אחת של אנטיביוטיקה בשם "זטו". חשוב לציין שהרגשנו טוב יותר ולכן אחרי ארבעה ימים עשינו שוב סקס לא מוגן (למרות שבדיעבד הבנו שהיינו צריכים לחכות). קיווינו שהתוצאה תבשר לנו האם נדבקנו באותו לילה או לא. האם הפרטים הנ"ל יכולים לגרום לתוצאה כוזבת? מה הסיכוי להידבק בסקס חד פעמי? שוב תודה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה