קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

15/10/2006 | 21:06 | מאת: דנה

לד"ר שרגא וקסלר: קיימתי יחסים לא מלאים עם חבר שלי, במהלכם נדבקתי בקונדילומה. המחלה מדאיגה אותי, מאחר ויש חשש להתפתחות גידולים סרטניים בצוואר הרחם, ולאור העובדה שאני בתולה, אין לי אופציה לבצע את בדיקת צוואר הרחם לאיתור הקונדליומה שם ולמנוע את הבעיה מבעוד מועד. עניין הפוריות והבאת ילדים לעולם מאוד מאוד חשוב לי. האם העובדה שאין לי אופציה לאתר עכשיו אם צוואר הרחם נפגע לי יכולה לגרום להשלכות לעתיד? אם כן, מה הפתרון אם אני בתולה? איך עושים את הבדיקה? כעת יש לי שתי שאלות נוספות: 1) האם העובדה שאני וחבר שלי לא קיימנו יחסים מלאים (מאחר וכאב לי מאוד (כאבי תופת)- האם הסיבה היא הקונדלימה? כמו כן, האם העובדה שעדיין יש לי שכבת קרום כמעט מלאה לחלוטין, מגנה על צוואר הרחם ואין חשש כי הוא נדבק? 2) והיה וכן, והעובדה שאני עדיין אפשר לומר בתולה- מגנה על צוואר הרחם מפני המחלה, האם אם כעת נקיים יחסים מלאים יש לי סיכון גבוה יותר לצואר הרחם ואולי כדאי להמנע מיחסים מלאים עם אותו בחור? או שלאור העובדה ששנינו כבר נושאים את המחלה אין חשיבות ולא משנה אם נקיים יחסים או לא? הרופאה אמרה לי שהקונדום אינו מגן באופן מלא מפני המחלה כי אינו מכסה הכל, וגם אם חבר שלי יעבור טיפול, הנגיף נמצא עוד בגופו ובמהלך חצי שנה הוא עדיין מדבק, כך גם אני עדיין מדבקת, אם כך מה הפתרון? אם הקונדום אינו מגן ואני עדיין נחשבת מדבקת וחבר שלי גם הוא מדבק אסור לנו לקיים יחסים? 3) לאחרונה אני מרגישה כאבים בבטן שלא היו בעבר וכן חולשה מוגברת (בעבר הייתי אנמית, כעת מתוצאות בדיקות דם עדכניות אני כבר לא) האם הסיבה לחולשה והעייפות המתמדת יכולה לנבוע מקונדילומה? אני נוטה לחלות המון לאחרונה- אם הסיבה היא הקונדילומה כיצד אפשר להתחסן? היה רשום באחד המאמרים שקראתי שיש להמנע משימוש בהורמונים, אומנם אני נוטלת גלולות באופן טיפולי למניעת אנמיה וכן כאמצעי מניעה, אם כך להפסיק השימוש בגלולות? בבקשה תענה לי, גילוי המחלה גרם לי לאי שקט רציני, ואף מחשבות לעזוב את החבר על אף האהבה הגדולה. דנה

שלום, בתולות אינן חסינות מפני הנגיפים והן עלולות להיגפע בצואר הרחם אפילו שהיתה רק חדירה חלקית. באפשרותי לבדוק את צואר הרחם של בתולה באמצעות סיב אופטי שאינו מורגש ואינו פוגע בבתולין. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה