שאלת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

06/01/2015 | 08:07 | מאת: ירדן

אתמול הייתי אצל הרופא הבנתי שיש לי 3 מוקפאים. הרופא המליץ שהוא יגדל אותם לבסטוציסטים ואז יחזיר לי אותם השאלה הנשאלת האם זה לא סיכון גדול? הבנתי שלא כל העוברים שורדים יומיים מחוץ לאינקובטור...

07/01/2015 | 15:38 | מאת: מטופל"שית

מצד אחד מלכתחילה למוקפאים יש אחוזי הצלחה נמוכים יותר מטריים, מצד שני לבלוציסטיים יש סיכוי גבוה יותר להשתרשות. אני מאמינה שהוא ינסה לראות מה קורה ואם הוא יראה שהוא לא מצליח הוא יקרא לך מעכשיו לעכשיו - ככה לפחות היה אצלי. תשאלי אותו מה יקרה אם הם לא יתפתחו לבלוציסטיים - מה אז הוא ממליץ לעשות? מחכה לעדכונים

08/01/2015 | 11:15 | מאת: ירדן

הוא ענה שאם הם לא ישרדו כנראה הם לא מספיק טובים... העניין שביקשתי ממנו להחזיר רק 1 בגלל ההיסטוריה שלי. עברתי הפלה של תאומים בחודש חמישי חשבתי שהקטע של הבלסטוציסטים קשור לזה

08/01/2015 | 12:20 | מאת: קרן

בהחלט נראה לי שזה קשור גם בבקשה שלך להחזיר רק עובר אחד, כי המטרה בגידול הבלסטוציסטים הוא לזהות את העובר הטוב ביותר ולהחזיר אותו. ביום השלישי כולם יכולים להיראות אותו דבר ואז זה סתם "הימור" איזה מהם להחזיר. הדעות לגבי בלסטוציטים עדיין קצת חלוקות במחקר, למיטב ידיעתי (ואני לא רופאה כמובן). מצד אחד, יש מחקרים שטוענים כמו שהרופא שלך אמר שעובר שלא גדל לבלסטוציסט לא היה מתפתח גם ברחם. מצד שני, יש טענה שהמקום הטוב ביותר לעוברים זה תמיד הרחם, ועוברים שלא היו שורדים במעבדה כן יכולים לשרוד ברחם. האמת שלא בדיוק ברור לי איך אפשר להכריע אי-פעם בשאלה הזאת, למעט תשובות סטטיסיטיות. בכל מקרה מחזיקה לך אצבעות, ואם חלילה כולם לא ישרדו הפעם, שווה לשקול מה לעשות בפעם הבאה (שלא תהיה, אינשאללה). מאוד מצטערת לשמוע מה שעברת. מטופלש"ית שלנו עברה גם היא הפלה כואבת של תאומים בחודש רביעי או חמישי, והיום חובקת בת שנוצרה בהפריה מיד אחר כך אם אני לא טועה. אולי היא תוכל להוסיף לך מהניסיון שלה. מחזיקה אצבעות להצלחה מהירה

08/01/2015 | 12:58 | מאת: ירדן

נקווה לטוב אין לי כבר כוח לזה

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה