טיפול פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

19/01/2014 | 17:06 | מאת: שירן

שלום, אני מטופלת חודש שני באיקקלומין כדור ליום. במעקב זקיקים ראו 3 זקיקים בגודל 12, 15 ו 20. ההוראה שניתנה היא לקיים יחסים ביום שישי ושבת. היום, יום ראשון הגעתי שוב למעקב זקיקים וטכנאות באולטראסונד רשמה כי יש ממצא של ציסטה בגודל 28 עם מעט נוזל חופשי באגן. כשהגעתי לאחות היא לקחה ממני בדיקת דם ואמרה שיכול להיות שהזקיק שינה צורה. בצהריים התקשרתי ולפי תוצאות בדיקת הדם עדיין לא ביימתי ובניו אותי להזריק היום אוביטרל בצהריים ולקיים יחסים מחר ויום שלישי. כשאמרתי לאחות שלא נראו זקיקים היא אמרה שיכול להיות שהציסטה זה בעצם זקיק ושאעשה מה שאמרו לי. שאלתי היא האם יש סיכויים בכלל החודש. לאן נעלמו כל הזקיקים שהיו לי. האם יתכן ולא ראו אותם, האם הציסטה יכולה להיות זקיק שיבייץ? אני ממש מותשת וקשה לי עם המצב שלאף אחד אין תשובה. תודה

19/01/2014 | 22:39 | מאת: נועה

מצטערת לשמוע על חוסר הודאות הזה. זה יכול לחרפן, אני יודעת! בכל מקרה, תעקבי אחרי ההוראות, כי תמיד יש סיכוי שזה אכן זקיק שעדיין לא בייץ. האם את מטופלת אצל רופא מומחה פריון? או רופא נשים רגיל נתן לך את האיקקלומין פעם שניה? איך היה הסבב הראשון? היה ביוץ מדוייק עם זקיק בגודל נורמלי? בהצלחה גדולה, ואל תאבדי תקוה. בטיפולים לפעמים יש הפתעות גדולות.

19/01/2014 | 23:01 | מאת: שירן

תודה על התגובה. אני מטופלת אצל מומחה פוריות אבל בבית חולים תיבורי כך שבבוקר עושים בדיקות ובצהריים מקבלים תשובה טלפונית מהאחות ואין כל כך אפשרות לקבל תשובה מדוייקת מהרופא. חודש שעבר היה זקיק אחד גדול שבייץ ובדיקות הדם הוכיחו את זה, ולא קיבלתי אוביטרל רק החודש. אני מאובחנת עם שחלות פולציסטיות לא ציינתי זאת... כל כך שמחתי לפני כמה ימים שהיו לי שני זקיקים גדולים והיום האכזבה האפילה עליי. מקווה שלא סתם הזרקתי אוביטרל ועדיין יש סיכוי כלשהו. פשוט אני לא מבינה איך כמה זקיקים נעלמו ללא ביוץ

29/01/2014 | 23:50 | מאת: נועה

אני לא יודעת לומר לך לאן הן נעלמו, אבל שמחה שאת מטופלת אצל מומחה פריון, זה מאד מאד חשוב. אפילו אם ציבורי. לא תמיד פרטי טוב יותר. שחלות פוליציסטיות זה מהמקרים שקל לרפואה היום לטפל בהם. חשוב להוסיף גם איזון תזונתי שיכול להשפיע מאד לטובה על הטיפולים הרפואיים. מאחלת לך הצלחה גדולה, ואולי גם תשובה טובה הפעם?

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה