פירוש אולטראסאונד גינקולוגי

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

29/07/2013 | 18:30 | מאת: מזל

מנסה מספר חודשים להיכנס להיריון ובין היתר ביקשו ממני לבצע אוטראסאונד גינקולוגי ולא הבנתי כלום כי הטכנאית היתה לא נעימה וביקשה לקבל תוצאות אצל הרופא רחם: אורך - 48 מ"מ, עובי - 35 מ"מ, רוחב - 56 מ"מ עובי רירית הרחם: 11 מ"מ , הערות: עם מבנה אקוגני 5.3*6.2 מ"מ שחלות: ימנית - 22 מ"מ * עם מבנה עכור 26 מ"מ + זקיקים קטנים שמאלית - 17 מ"מ *15 מ"מ עם זקיקים קטנים דוגלס נוזל בכמות מועטה אציין כי הבדיקה בוצעה כ11 ימים מתחילת המחזור, ועדיין לא עשיתי בדיקות דם כי הבנתי שעושעם את זה ביום השלישי או החמישי לווסת. מה אני אמורה להבין מהתוצאה הנ"ל? עזרו לי פליזזזזז

29/07/2013 | 18:44 | מאת: קרן

על פניו נראה שאת ממש קרובה לביוץ, ועם נתונים מצוינים (הרירית העבה), אז אם אתם עדיין בשלבי הניסיונות העצמיים אני מקווה שקיימתם יחסים בימים האחרונים, וממליצה בחום לקיים היום ומחר :-) כשנמצאים בטיפולים ממש (ואני מאחלת לך שלא תגיעי לזה), מלווים גם אולטרה סאונדים כאלה בבדיקת דם, כי לפי האסטרוגן והפרוגרסטרון אפשר לדעת יותר בוודאות מתי את עתידה לבייץ/האם בייצת כבר. אבל באמת רופא צריך להסביר לך את כל זה. ולמרות שהטכנאית נראתה לך לא נעימה (ואולי היתה כזאת) זה לא התפקיד שלהן, ואני דווקא מאסתי בטכנאיות שמביעות את דעתן על הממצאים והרבה פעמים סתם מבאסות/מלחיצות את המטופלת, שהן לא ממש מכירות את המקרה הספציפי שלה. שיהיה המון המון בהצלחה

29/07/2013 | 18:47 | מאת: קרן

רק עכשיו שמתי לב שכתבת שיש "נוזל בדוגלס בכמות מועטה". זה אומר שרוב הסיכויים שכבר בייצת ממש לאחרונה. אז אני באמת מקווה שקיימתם יחסים מתישהו בימים האחרונים, וגם היום עוד יכול להיות רלבנטי אולי. אחר כך כנראה שכבר לא (רק בשביל הנשמה....)

29/07/2013 | 22:16 | מאת: מזל

קרן, תודה רבה על מהירות התגובה והתשובה שלך. יכול להיות שלא הסברתי קודם את עצמי טוב יותר, מאחר והמחזור שלי לא סדיר לא יכולתי לדעת מתי הביוץ, ניגשתי לרופאה והיא עשתה חישוב כזה או אחר (שאלה על התאריכים של המחזור כשלושה חודשים אחורה)ואמרה שהמחזור שלי די סדיר הוא כל 25 יום או משהו כזה(זה בטח נשמע דבילי אבל אני די טריה בתחום),ביקשה שאעשה את האולטרסאונד ובימי המחזור השלישי או החמישי ביקשה לבצע בדיקות דם ולדבריה אלו הם בדיקות בשביל לדעת מתי הביוץ ודיברה על הורמונים וכו'... כפי שציינתי עשיתי את האולטראסאונד אך היא טענה שאני אחרי הביוץ בהתאם לתוצאות שציינתי קודם.ביקשתי הסבר אך היא אמרה הכל בסדר את אחרי ביוץ ונדבר כשתעשי את בדיקות הדם..ממש לא נעימה אפתית לא נתנה לשאול שאלות בקיצור אני אליה לא חוזרת.מציינת כי אנו בשלב של הניסיונות העצמיים. איפה זה שם אותנו עכשיו?

30/07/2013 | 11:26 | מאת: קרן

בכל חודש מתחילים להתפתח זקיקים בשתי השחלות, כאשר אחד הולך וגדל ונחשב ה"זקיק המוביל". ממנו אמורה לצאת ביצית ביום הביוץ. הגודל משתנה מאשה לאשה, אבל בדרך כלל זקיק מבייץ סביב גודל 20-22 מ"מ, למיטב ידיעתי. וזה קורה, בדרך כלל, ביום ה-10-16 למחזור, שוב זה משתנה מאשה לאשה. אם את מקבלת מחזור כל 25 יום בערך, זה אומר שאת מבייצת סביב יום 10-11 (סופרים מיום הדימום הראשון), וזה מתאים לתמונת האולטרה סאונד שקיבלת ביום ה-11. העובדה שהיה "קצת נוזל בדוגלס" היא שמצביעה על כך שאת זמן קצר אחרי ביוץ. מדד נוסף שמודדים הוא עובי הרירית, שהולכת ומתעבה מתחילת המחזור עד הביוץ. עובי 11 הוא מצוין (7 נחשב המינימום לקליטת היריון, אם כי יש היריונות גם בפחות). בדיקות הדם ביום 3 למחזור בודקות כל מיני דברים אחרים, אז כדאי שבאמת תעשי את הבדיקות אז וזה יוכל לעזור לרופאים לדעת אם את צריכה איזושהי "עזרה".רוב הסיכויים שהכל בסדר ואתם רק צריכים עוד קצת זמן וסבלנות. אבל תמצאי לך רופא אחר. אין סיבה לסבול רופאים אנטיפתים, בטח לא בתחום הזה. שיהיה הרבה בהצלחה

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה