שאלה בקשר לחברה

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

02/03/2013 | 08:58 | מאת: חברה

רציתי לשאול, יש לי חברה שנקלטה בטיפול פוריות. בזמן הבדיקת דם היא כבר הייתה עם קצת דימום.. בדיקה שנייה הראתה עליה בבטא, למרות שעדיין נראה לי נמוך, והדימום ממשיך , כולל כאבים. עכשיו היא מאושפזת בבית חולים ויש חשש שמדובר בהריון חוץ רחמי. רציתי לשאול, איך יכול לקרות הריון חוץ רחמי בטיפול פוריות שבו שמים עוברים ברחם עצמו!!?? יכול להיות באמת כזה דבר?? תודה!! מאוד מקווה בשבילה שזה יסתדר, היא כבר 3 שנים בטיפולים.... רק לא מזמן התברר שיש לה בעיה גנטית שמונעת מהעוברים להשתרש ומאז מחזירים רק עוברים שעברו בדיקה וראו שהם תקינים. והנה היא נקלטת וזה מה שקורה עכשיו.... :(

03/03/2013 | 12:00 | מאת: קרן

מאחלת לחברתך הרבה בריאות. לצערנו, לא רק שייתכן היריון חוץ רחמי בטיפולי הפריה, אלא שהטיפולים מעלים במעט את הסיכויים להיריון כזה. ההסבר שאני קראתי הוא שמשום שעובר בדרך כלל נוצר בחצוצרה ונודד משם לרחם, עובר שמוחדר לרחם לפעמים "נמשך" לחצוצרה באופן טבעי, ונודד למקום שבו הוא היה אמור להיווצר בדרך הטבע. זה בוודאי לא הסבר מדעי, אבל משהו כזה. מקווה שהחשש התבדה, ואם חלילה לא אני מקווה שחברתך תתגבר מהר על האפיזודה הזאת. אין לי ספק שכאב הלב גדול

04/03/2013 | 05:59 | מאת: חברה

תודה קרן. אתמול שחררו אותה הביתה, לא בטוחים שזה אכן הריון חוץ רחמי, אבל בטוח שזה הריון שלא מתפתח תקין. הבטא לא עולה מספיק ויש דימום!! אמרו לה להפסיק את התמיכה ולעשות בדיקת בטא שוב ביום חמישי. עכשיו היא מקווה שהבטא באמת תרד עם כל הקושי שבזה. תודה על ההסבר.

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה