פנים לא סימטריות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

12/09/2006 | 19:23 | מאת: אפרת

בני היום בן חודשיים. כבר כשנולד הבחנתי כי הפנים שלו אינן סימטריות באופן ברור. בצד אחד העיין גדולה יותר, האוזן וגם הלחי תפוחה יותר. פניתי אל הרופא שטען שזה קורה ואין זה מעיד על בעיה בריאותית. נכון לעכשיו העיניים כמעט סימטריות אך עדיין ניתן להבחין באסימטריה ברורה בפנים, כמו כן בני נוטה לפנות יותר אל הצד הגדול יותר. בנוסף גם כשהוא שוכב על הגב ישנה נטיה שלכל הגוף לאותו הצד, כך שהוא שוכב בצורה של בננה. אני עדיין חוששת שמשהו לא בסדר ומתקשה לסמוך על אבחנת הרופא שטוען שהכל בסדר. מה דעתך?

13/09/2006 | 20:48 | מאת: אודליה קירשנבאום

אפרת שלום. אבחנת הרופא כי האסימטריה בפנים אינה בשל בעיה בריאותית היא חשובה, היות שרק לרופא ישנם הכלים לשלול בעיה רפואית. אני מתייחסת לאסימטריה מהפן התפקודי בלבד. התבונני איך בנך מתפקד ביחס לגילו - האם שוכב על הבטן? האם מרים את הראש? אם ישנה נטיה לצד אחד תוכלי לקבל כלים לעבודה עימו בשיעור בשיטת שלהב. התייעצי גם באחות טיפת חלב, יתכן כי גם היא תוכל לתת לך כלים להתבונן ולהציע עזרה. בכל אופן - חשוב לגשת אל התינוק משני הצדדים ולאחוז אותו לפעמים בצד אחד ופעמים אחרות בצד השני, גם אם צד אחד נוח לך יותר, מכיוון שתינוק שאוחזים אותו וניגשים אליו רק דרך צד אחד בד"כ יפתח העדפה לצד זה. כדאי להתייחס לאסימטריה, אם קיימת, מוקדם ככל שניתן, היות שככל שמקדימים לטפל כך התוצאות טובות יותר. בהצלחה. אודליה.

14/09/2006 | 20:51 | מאת: אפרת

תודה על התשובה. כשאני מסתכלת על בני, ההתפתחות שלו נראית לי בסדר - הוא מחייך המון, שוכב על הבטן, מרים את הראש. מכיוון שהוא בני השלישי אני יודעת למה לצפות והכל נראה תקין. יחד עם זאת הוא מרבה להפנות את הראש לצד אחד, וגם בשכיבה על הגב הוא שוכב בצורה מאוד לא סימטרית.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות