הבהרה בנוגע לשיטת פלדנקרייז ולשיטת שלהב

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

28/10/2005 | 20:23 | מאת: אודליה קירשנבאום

שלום לכל המתעניינים בשיטת פלדנקרייז ובשיטת שלהב לעבודה עם תינוקות. לאחרונה אני נתקלת בחוסר בהירות בנוגע לשיטת העבודה עם תינוקות ולשיטת פלדנקרייז בכלל. שיטת פלדנקרייז היא שיטה שפותחה ע"י ד"ר משה פלדנקרייז ובאמצעותה ניתן לעבוד עם כל אדם בכל גיל, באמצעים שונים - הוראה מילולית, מגע, הדגמה וחיקוי של המורה ושילוב בין השלושה. כאשר מטרת השיטה היא שכלול יכולתו של האדם. המורים העוסקים בתחום מוצאים דרכים שונות ויצירתיות בהתאם לצורכי הקהל, גיל המשתתפים, וכו'. ישנם מורים לפלדנקרייז שעובדים עם תינוקות ופעוטות ועושים זאת נפלא אם בקבוצה או באופן פרטני. שיטת שלהב לעבודה התפתחותית עם תינוקות היא שיטה המבוססת על שיטת פלדנקרייז ועוסקת בתחום התפתחות התינוק, בתמיכה ומעקב התפתחותי המתאים לכל התינוקות וכן לתינוקות שאצלם נמצאו ליקויי התפתחות. כיום רוב המורים לשיטת שלהב הם גם מורים לשיטת פלדנקרייז אך יחד עם זאת ישנם מורים לשיטת שלהב שאינם מורים לפלדנקרייז ויחד עם זאת מציגים את עבודתם כ"פלדנקרייז לתינוקות". במקרים כאלה הגדרה זו מוטעית. היות שלמורה לפלדנקרייז ישנה ראייה רחבה יותר היות שלמד יותר והתנסה גם בעבודה עם אנשים בגילאים שונים. וגם את התפתחות התינוק יכול לראות מזויות ראייה נוספות. לדעתי הדבר החשוב ביותר הוא לא איך קוראים לשיטה אלא מהי הכשרתו של המדריך. יחד עם זאת חשוב לי להדגיש כי ישנם גם מורים לשיטת שלהב שהרקע הקודם שלהם רחב והם עובדים בצורה מקצועית גם בלי להיות מורים לפלדנקרייז. מקווה שהצלחתי להבהיר את הנושא ולתרום נקודות חשובות באופן בחירת מדריך ומטפל.

31/10/2005 | 08:38 | מאת: חדווה

אודליה אני מעונינת לעבור הכשרה ולהיות מורה לפלדנקרייז (יש לי רקע וניסיון בתחומים משיקים), שמעתי שהלימודים מאוד ארוכים ויקרים. שאלתי היא האם אחר כך הפרנסה יחסית בטוחה או שיש כבר יותר מורים מהביקוש. מידע כזה יכול להשפיע על החלטתי. שמעתי דעות שונות אבל מענין אותי לשמוע גם את דעתך. תודה.

06/11/2005 | 22:50 | מאת: איתן לרנר

חדווה שלום , הרשיתי לעצמי לענות לך למרות פנייתך לאודליה . אני מורה בשיטה לא מעט שנים . כאשר התחלתי היו יחסית מעט מורים בישראל אך היתה יחסית קצת פחות מודעות לנושא ולכן פחות עבודה , אם כי בכל זאת הרבה יותר אפשרויות היו פתוחות לכל מסיים קורס . יש כיום בישראל מספר לא מבוטל של מאות (ההערכה עומדת על 600 איש ) מורים אבל לא כל מי שסיים לימודים ממשיך להוראה וחלקם מתפרנסים מזה כמקצוע צדדי והשלמת הכנסה . כיום יש אמנם פלדנקרייז בחלק גדול ממרכזי הקהילה ומועדוני הספורט אך בגלל התחרות שהפכה להיות עצומה , קל מאוד להחליף מורה במורה אחר וזה לדעתי לא משפר את נקודת המוצא הכלכלית של כל מורה יחיד בארץ . אם הסיבה שלך היא רק כלכלית , קשה לתת תשובה האם תוכלי ותוך כמה זמן ,להתפרנס מהוראה . אני משקיע המון זמן ומרץ בחשיבה על קידום ושיווק השיטה (כחבר וועד המורים בארץ ) ושיווק עצמי שלי כמורה ולוקח לי הרבה זמן לראות תוצאות ולהתבסס . ישנם מורים שמרוויחים נפלא מהוראה ויש לא מעט שאני מכיר שמרוויחים בקושי והפכו שכירים עצמאיים במתנסים השונים . לסיכום : מספר המורים הולך וגדל וזה חיובי מחד כי זה גם מראה וגם מעודד צמיחת מודעות לנושא ולשיטה , אך לי יש טענת כנגד הגידול המסיבי מידי במורים לאורך תקופה כל כך קצרה וללא פרופורציה לאפשרויות ההשתכרות בישראל . בסופו של יום הטריינרים המאמנים מורים חדשים , הפכו זאת לעסק כלכלי מעבר לשליחות האידיאולוגית שאני מאמין שלחלקם יש , ולכן הקצב של כניסת מורים חדשים לשוק מוגזם ומפריע . ללא קשר לחלק הכלכלי, קורס אצל טריינר טוב , יכול להיות חוויה מיוחדת של גדילה והנאה . מקווה שהאינפורמציה תעזור לך איתן לרנר

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות