זחילת גחון

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

23/07/2006 | 09:54 | מאת: אמא1

שלום רב, בני בן כמעט 6 חודשים. מתהפך לשני הצדדים, עומד על 6 ומתנועע קדימה אחורה, מנסה להתיישב אך עדיין לא זוחל על הגחון. האם זו יכולה להיות בעיה? מה מומלץ לעשות? תודה.

23/07/2006 | 21:17 | מאת: אודליה קירשנבאום

שלום לאמא1 התנודות קדימה ואחורה שאת מתארת (בעמידת 6) הן שלב חשוב כחלק מהתפתחות תקינה. נראה כי הזחילה מתקרבת. אם אכן מתהפך לשני הכוונים, בטן גב ולהיפך, נראה שהכל תקין. הדבר היחיד שאני מאוד ממליצה זה לא לעודד אותו לשבת בשלב זה ולהימנע ככל האפשר מלהושיב אותו (מלבד נסיעה במושב בטיחות ובהאכלה בכפית אם התחלתם), להמתין לפחות עד שיזחל היטב. אשמח לענות על שאלות נוספות שיתעוררו בהמשך התפתחותו של בנך. אודליה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות