סקרנות שלי

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

06/06/2006 | 11:47 | מאת: סיון

שלום... אני בת 24 ואני מטפלת על תאומים שלפני כמה ימים חגגו יומולדת שנה. אני איתם מגיל חודשיים וחצי.חשוב לציין שעבדתי מספר שנים בגני ילדים בנוסף ואני עדיין עובדת. אך מעולם לא למדתי באמת תיאורתית את הנושא, רק מעבודה עצמה... מאד מעניין אותי לדעת קצת יותר לעומק על התפתחותם. למשל, האם זה נכון להחזיק בידיים ולעודד הליכה? (הם כבר עומדים לבד ומסתובבים סביב רהיטים.) מתי מתחילים לדבר? מילים בודדות ומתי ממש משפטים קצרים? ובכלל כל מיני דברים שקשורים להתפתחות... ובנוסף, האם זה נכון שלתאומים יכולה להיות התפתחות איטית יותר? אשמח לקבל מידע על כל הנושא ובכלל על תאומים.... תודה רבה רבה, סיון.

06/06/2006 | 13:16 | מאת: אודליה קירשנבאום

סיוון שלום. נחמד לגלות שגם המטלפת סקרנית לגבי התפתחות התינוקות ומנסה גם מבחינה זו לתת להם את הטוב ביותר - כל הכבוד. ולשאלותייך - עדיף לא לעודד את התינוקות להליכה לפני שהם מסוגלים לעמוד בכוחות עצמם ללא עזרה של חפצים. אי אפשר למנוע הליכה סביב חפצים, אך עדיף לא לתת יד. המטרה היא שהתינוק יתחיל ממש ללכת רק כשיוכל לעמוד על שתי רגליו ללא תמיכה. וגם אז בהתחלה נופלים, וחשוב גם לדעת ליפול ושזה לא נורא בכלל. תינוק שמתרגל שנותנים לו יד עלול לפתח תלות בכך. מה גם - אם כבל נותנים יד אז שזו לא תהיה תמיד אותה יד כדי שלא תתפתח אסימטריה. בנוגע לדיבור - השפה מתחילה להתפתח יותר לקראת גיל שנתיים. בגיל זה מתחילים לחבר יותר ממילה אחת וממש מופיעים משפטים (בין גיל שנה ושבע לשנתיים בערך). בנוגע לתאומים - אם הלידה הייתה במועד ותקינה ולא נגרמה שום בעיה התפתחות התאומים הינה כמו כל הילדים. הרבה פעמים בגלל המצב המורכב של הריון תאומים אחד התאומים או שניהם נולדים קטנים יותר, לפעמים בתאומים הלידה היא לפני הזמן ואלה כנראה הסיבות לחשוב שהתפתחות תאומים איטית יותר, אך זה בכלל לא הכרחי. מקווה שעניתי על שאלותייך, אשמח אם יהיו לך שאלות נוספות בהמשך ההתפתחות של התינוקות. בהצלחה, ושוב כל הכבוד על ההתעניינות. אודליה.

08/06/2006 | 10:00 | מאת: סיון

תודה רבה עך התגובה והתשובות ממש עזרו לי... שמחתי מאד לראות שענית כל כך מהר... ממש נעים לראות שבאמת אכפת לך והתשובות שלך ניתנות מהלב... התאומים נולדו בלידה רגילה והתפתחותן תקינה... סתם עיניין אותי הנושא. וטוב לדעת שלא בריא לעודד הליכה.. רואה היה שווה לרשום לך.. :) תודה מקרב לב, סיון

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות