מלמולים וצרחות קולניות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

26/10/2005 | 01:04 | מאת: איילת

בתי בת 4 וחצי חודשים התחילה לצרוח צרחות קולניות מחרישות אוזנים כיצד אני צריכה להגיב ומה לעשות, עד עכשיו עדן מלמלה ואני עודדי אותה וזה גרם לה להמשיך ולחייך תודה חג שמח איילת אמא של עדן

27/10/2005 | 11:18 | מאת: אודליה קירשנבאום

שלום איילת. מלמולים הם חשובים כמו כן גם השמעת קולות חזקים יותר. ביתך בשלב הזה מתחילה להכיר את הקול שלה ואת היכולת שלה להפיק קול ואת הקשר לקול אותו היא שומעת. שלב זה מאוד חשוב והכל בסדר כל עוד היא מרוצה. זה הזמן גם להתחיל לטפח את הקשר בין היד והפה, כך היא תוכל להרגיש ולשמוע את קולה עם אפשרויות חדשות. - חשוב מאוד לאפשר לתינוק להכניס ידיים לפה ובמידה והוא לא עושה זאת לעשות זאת עבורו. דרך הפה בשלב הזה של החיים מתחילים להכיר את העולם. כמו כן, את בוודאי יודעת, כי זה דורש זהירות רבה בנוגע לחפצים שזמינים אליה, מכיוון שמהר מאוד הכל נכנס לפה... המדד הוא - כל מה שנכנס לקופסת פילים (כאלה שהיו מצלמים עליהם לפני המצלמות הדיגיטליות) עלול לגרום לחנק.

26/11/2005 | 17:41 | מאת: איתן לרנר

אודליה , הבעיה עם לעשות עבור התינוק את התנועה היא בכך שגם אם אולי יש כאן התערבות נכונה להתפתחות שלו ( בכלל לא בטוח ) , הרי שמניפולציה כזו גורמת לתינוק מציאות רגשית של שליטת יתר מצד המבוגר וזה כמובן פוגע ברמה הרגשתי ולפיכך גם ההתפתחותית . נראה לי שאם מתערבים , חשב לעשות זאת במשנה זהירות ולשאול את עצמך כהורה מה המוטיבציה שלך , ז"א ממה זה נובע . אם זה נובע מהרצון לשנות משהו הרי שהכאב שמודחק אצל התינוק הוא שלא נותנים לו להיות כפי שהוא . בכל מקרה צריך להיות קשוב וממש לשים לב האם התינוק משדר אי שביעות רצון מההתערבות ואז להפסיקה . במקרה של יד לפה נראה לי מיותר לחלוטין לעשות זאת בשבילו . איתן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות