זחילה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

20/12/2011 | 09:13 | מאת: קרן

ביתי בת 6.5 חודשים מתהפכת גב בטן בטן גב בלי בעיה.. התחילה לזחול מעט אחורה עם הרבה תלונות מצידה.. כאשר היא מנסה לזחול קדימה היא נשענת על כף היד כלומר הופכת את כף היד ונשענת עליה ולא על הכף עצמה... ולפעמים עושה כמו סופרמן אבל עם הידיים לאחור?... האם יש סיבה לדאגה

שלום קרן וחנוכה שמח, זה נחמד לקרוא שבת ה- 6.5 חודשים שלך כבר מתחילה להתנסות בזחילה. הרבה ילדים מתחילים את התנסויות הזחילה ב-כיוון לאחור. זה קורה כי בדרך כלל הידיים יותר מאורגנות לפעולה מאשר הרגליים שטרם למדו "לדחוף קדימה". בנוגע להישענות על גב כף היד - זה בוודאי ברור לך (ויתכן שגם לה) שתנועה שכזו אינה מקדמת אותה לשום מקום. המלצותי: 1. להמשיך לאפשר לה להתהפך בטן-גב וחזרה דרך שני הצדדים! 2. לתת לה הרבה מגע לכל הגוף, ידיים, רגליים, גב וכו'. 3. להתחיל "למחוא כפיים" כך שתהייה לה תחושה ונוכחות (במוח) לכף היד. 4. להנות מהדרך ומכל שלב. המשיכי לעדכן. בברכה, אילה טייכמן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות