הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

20/07/2011 | 22:08 | מאת: אור

בן שנה וחמישה ,הולך כבר 4 או יותר חודשים עדיין קצת בנדנוד, מדי פעם כשהוא יחף הוא הולך על קצות האצבעות ,מעניין אותי מדוע ועם אני צריכה לבדוק את זה. עוד משהו -לפני כחודש הוא היה מתיישב ולוקח את כף רגלו ומתלונן כאילו שיש לו שם קוץ או משהו מפריע לו,כל פעם אותה רגל, הולך קצת ומתיישב ,מנסה ללכת עליה ואומר לי אפילו "איי" . בביטחון מלא זה לא מנפילה או מכה שקיבל . זה קרה במרווחים של כמה ימים וחזר על עצמו, וכשקבעתי תור לרופא משפחה התופעה נעלמה,יש משהו שאני אמורה לשים לב אליו-אשמח אם תעירו את תשומת ליבי .

שלום לך אור, תודה על השאלה. הליכה היא פעולה מתקדמת ומורכבת ולוקח זמן לכל ילד לרכוש את המיומנות המורכבת הזו, שתלווה אותו בכל חייו מעתה ואליו. בנך מתנסה ומנסה אפשרויות תנועה שונות וזה מצויין. בנוגע לכאב - במידה ואין פגיעה פיסית (קוץ, רסיס וכו') קורה שכואב מידי פעם. לאחר ביקור אצל רופא - ששלל בעייה ובמידה ואינו מתלונן ואין זה מפריע בהליכה - הייתי מניחה לזה. כל טוב ובהצלחה אילה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות