ישיבת W אצל תינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

10/05/2006 | 14:48 | מאת: טלי

בתנו התפתחה באופן המקובל: התהפכות, זחילת גחון, זחילה על שש, התיישבות, נעמדת בעזרת שולחן ואף צועדת מסביב לשולחן (עם אחיזה בשולחן, כמובן). בתחילה התיישבה מזחילה כפי שצריך, אבל בשלב מסוים החלה להתיישב על הברכיים, תוך הנחת הישבן על עקבי כפות הרגליים. בהמשך נפתח פיסוק בין הברכיים ואת הישבן היא מניחה על הרצפה בין כפות הרגליים כך שנוצרת ישיבה בתנוחה הדומה לאות W. נאמר לי שישיבה זו אינה בריאה. האם זה נכון? מדוע? ומה ניתן לעשות כדי לעצור דפוס תנועה שכזה? תודה.

13/05/2006 | 18:26 | מאת: אודליה קירשנבאום

טלי שלום. אין שום דבר רע ב"ישיבת W" כל עוד זו לא צורת הישיבה היחידה. בנושא זה בדיוק יש לי ניסיון מצויין עם בני שבהתחלה זו הייתה הישיבה היחידה שלו ולאחר תהליך של עבודה פיתח אפשרויות נוספות והיום (בגיל 3), אני כאמו וגם כאשת מקצוע בתחום התנועה, די מרוצה מדרך ההתנהלות שלו מבחינה תנועתית. אגב - באותו הזמן הישיבה הזו לא נעלמה, אך בהדרגה התרגל לדרכים נוספות והיום אני כבר לא רואה אותו יושב כך בכלל. יש בהחלט מה לעשות, אני מאמינה שבמפגש אישי ניתן להדריך אותך לעבוד איתה כדי להציע ולאפשר לה דרכים נוספות. כדאי מאוד לעשות זאת כמה שיותר מוקדם כי ככל שעובר הזמן ההרגלים מתקבעים וקשה יותר לשנותם. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות