תינוק בן ארבע וחצי חודשיים התרגל לידיים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

06/06/2011 | 14:20 | מאת: אמא מודאגת

יש לי תינוק בן ארבע וחצי חודש ,ילד ראשון שלנו ,הוא רוצה שאני ירים אותו בידיים רוב הזמן הוא אינו מוכן לשכב לבד במיזרון פעילות ברגע שאני מניחה אותו הוא בוכה וכשאני מרימה אותו הוא נירגע ,ניסיתי כל מיני דרכים להסב את תשומת ליבו כמו משחק מעניין או החלפת מקום אבל זה לא עוזר והוא כל הזמן עוכב אחרי בעיניו ורוצה שהרים אותו ברגע שאני מרימה הוא מחייך אבל כשלא הוא מסוגל לבכות ללא הפסקה.מה לעשות? אני לא רוצה לגרום לו לבכות,ונוצר הרושם שהוא היתרגל לידיים .

שלום לך אמא מודאגת ותודה שפנית אלי, מזל טוב להולדת הבן. האם זהו ילדכם הבכור? האם את עדיין נמצאת בבית ב"חופשת לידה"? ספרי לי עוד קצת...מה עושה כבר הבן שלך? מה קורה איתו, כשהוא לא בוכה?? קל לי להבין שהוא מאוד אוהב להיות בידייך הטובות והאוהבות. יחד עם זאת, אם את בוחרת להניח אותו על משטח הפעילות - אל תשאירי אותו לבד. השארי בקרבתו, דברי אליו, שירי לו, געי בו. ספרי לי עוד קצת, האם את מניחה אותו על הבטן? על הגב? על הצד? איזו מהתנוחות הוא מעדיף? מחכה לשמוע ממך אילה טייכמן

14/06/2011 | 21:45 | מאת: אמא מודאגת

תודה על תגובתך,זהו ילדנו הראשון,ואני עדיין איתו בבית ומתכוונת לחזור לעבודה רק כשיגיע לגיל שנה,כרגע הוא בן חמישה חודשים ועדיין מעדיף להיות בידיים,הוא ילד מאוד פעיל וכבר בגיל חודשיים וחצי החל להתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן ,היום הוא כבר החל לזחול ואפילו נעמד עמידת שש. אין לו במיוחד העדפה לתנוחה מסויימת למרות שעל הבטן יותר נוח לו,הוא נמצא הרבה על משטח הפעילות ואני נמצאת לידו ונוהגת לשיר לו ולשחק עימו די הרבה עד שלפעמים אני חוששת שאולי יותר מדי.כשהוא לא בוכה הוא משחק כל כך יפה עם עצמו על המשטח פעילות ובמיטה וממש מתרגל עם עצמו תרגילים של זחילה ועמידה על שש וגם עסוק בצעצועים שלו. ברצוני לציין שלאחרונה היציאות שלו קצת קשות ויש לו עצירויות ,דבר נוסף הוא שאנחנו די הרבה מתניידים ,באופן כמעט עיקבי שבוע אנחנו בבית ושבוע לנים אצל הסבתא שלו,דבר שמחייב אותנו בגלל העבודה של בעלי .אשמח לשמוע תגובתך

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות