זחילה תינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

28/07/2010 | 22:54 | מאת: דפנה

שלום רב בני החל לזחול זחילת גחון בגיל שבעה חודשים ועד היום (בן 9 חודשים) הוא זוחל את אותה זחילה די באיטיות ולעיתים נראה שהוא מתעצל לזחול כי זה מעייף אותו. הוא לא מתרומם על 6 ואף לא מראה סימנים של רצון להתרומם מהגחון. מצד שני, כשהוא מגיע למזרונים וחפצים הוא מטפס עליהם (20 ס"מ גובה) וממשיך לזחול, הוא אף נעזר בהם ומתיישב בעזרתם (עדיין לא מתיישב עצמאית מהרצפה) ולאחרונה גם מטפס עלינו ומביא עצמו לעמידה על כפות הרגליים תוך כדי שהוא נתמך בנו. אציין שבגיל 4.5 חודשים החל להתהפך מבטן לגב ובגיל חצי שנה גם מהגב לבטן. האם כדאי לבדוק לעומק את נושא העיכוב בזחילה או לתת לו להמשיך את התפתחותו בקצב הטבעי לו? באמבטיה אני רוחצת אותו כשהוא יושב (מגיל שמונה חודשים), האם זה בסדר? הוא מתנגד לתנוחות אחרות באמבטיה. תודה מראש, דפנה

שלום דפנה ותודה שפנית בנוגע לזחילת הגחון של בנך.. את כותבת שהוא זוחל באיטיות. אשמח אם תוכלי להוסיף - האם הידיים שלו במהלך הזחילה קרובות למרכז (לכיוון הראש) והאם התנועה שלהן (המרפקים) מגיעה לכיוון המותן. מבלי לראות את הילד זוחל - קצת קשה לענות. בברכה, אילה

30/07/2010 | 10:09 | מאת: דפנה

שלום איילה, בני זוחל בד"כ בצורה סימטרית כל פעם יד ורגל נגדיות, כאשר כפות הידיים שלו פרושות על הרצפה - מניח אותן באיזור האף שלו ודוחף (או בעצם מושך) אותן אחורה כאשר המרפקים מגיעים עד לאיזור הבית שחי או מעט מתחתיו, אך הם לא מגיעים עד מתניו. אציין שכשהוא זוחל למרחקים קצרים (נאמר מטר) הוא לעיתים בוחר בצורות זחילה אחרות כמו לדוגמא שתי הידיים יחד מושכות לאחור ורק אח"כ שתי הרגליים יחד ממשיכות את תנועת ההתקדמות. מקווה שתמונת הזחילה שלו עתה ברורה יותר. אם יש שאלות נוספות אשמח להשיב. תודה דפנה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות