נוקשות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

13/07/2010 | 12:03 | מאת: אביטל

בני בן 7 וחצי חודשים מתוקן שישה וחצי . החל לא מזמן להתהפך מהגב לבטן (וגם הפוך) אך שמתי לב שאינו משלים את ההתהפכות משום שאינו מוציא את היד שעליה הוא נשכב. היא נמצאת ישרה ונוקשה מתחתיו . כמו כן כשהוא על הידיים שלי שמתי לב שהגב שלו מאוד נוקשה. האם זה תקין? אילו תרגילים אפשר לעשות איתו על מנת לשפר את גמישותו? כמו כן רק בחודש האחרון החל לקפל את רגליו כלפי הפנים שלו ולתפוס באצבעות הרגליים האם קיימת בעיה בהתפתחות שלו? אני מודאגת אודה על תשובתך ועצתך:-)

שלום אביטל, אני שמחה לקרוא שהוא מביא את הרגליים לכיוון הפנים ותופס אותן עם הידיים - זה מ-ע-ו-ל-ה. כשהוא "משחק" כך - תוכלי לאחוז ביד שלך את הרגלים והידיים ביחד ולעזור לו לעבור בעדינות מצד לצד. דבר זה יעזור בארגון התנועה של בית החזה שלו. בקשר ל-התהפכות - יש תינוקות שבסביבות גיל 5 חודשים ואילך מתחילים לגלות את האפשרות להתגלגל מהגב אל הבטן ובחזרה. ?? האם הבן שלך מתהפך דרך צד שמאל וגם דרך צד ימין ?? - זה חשוב, שיהיה מסוגל להתגלגל לשני הצדדים. תינוקות על פי רוב - מסוגלים למצוא את הדרך להוציא את היד מתחת לחזה. זה קשור ליכולת שלהם להעביר משקל בין הבטן והרגליים תוך השענות גם על הידיים. - קשור למה שכתבתי לך בפסקה הראשונה. אשמח לשמוע ממך הלאה. נ.ב. בנוגע להתהפכות שלו - תוכלי לקבל איתו שיעור אישי בחינם בנוגע לשאלות שלך על ההתפתחות שלו. בשיר"ם שבבי"ח אסף הרופא מתקיים קורס הכשרה של מנחים ל-ליווי התפתחותי בשיטת שלהב ו-תמיד שמחים שם לארח אמא ותינוק לשיעור (בחינם) בפני הסטודנטים. במידה ומעניין אותך - נא כתבי אלי. אילה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות