עיכוב בזחילה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

12/07/2010 | 21:34 | מאת: מיטל

שלום רב, בני בן 8 וחצי חודשים, נולד חודש לפני הזמן (יום אחרון של חודש שמיני), מתהפך ונע סביב צירו ללא בעיה, אך עדיין לא זוחל (גם לא זחילת גחון). עד כה היה מגיע למקומות שונים ע"י התהפכות, אך כעת הוא נראה מתוסכל ופשוט מתחיל לבכות ואינו זז. יש לציין כי הוא ילד מאוד סקרן ורגוע ושאת שאר הדברים הוא עושה כמצופה: מוחא כפיים, עושה שלום, ממלמל הברות, תופס בתפיסת צבת וכו'... מה לעשות על מנת לעודדו לזחול? האם לתת לטבע לעשות את שלו?

שלום מיטל, אני שמחה לקרוא שהילד שלך כל כך מתקדם - מוחא כפיים עושה שלום תופס צבת וכו..נשמע שהוא ילד חכם מאוד. בנוגע לזחילה - חסרים פרטים. אני ממליצה להיפגש עם איש מקצוע ולקבל הנחייה אישית. נ.ב. בנוגע לזחילה שלו - תוכלי לקבל איתו שיעור אישי בחינם בנוגע לשאלות שלך על ההתפתחות שלו. בשיר"ם שבבי"ח אסף הרופא מתקיים קורס הכשרה של מנחים ל-ליווי התפתחותי בשיטת שלהב ו-תמיד שמחים שם לארח אמא ותינוק לשיעור (בחינם) בפני הסטודנטים. במידה ומעניין אותך - נא כתבי אלי. אילה

19/07/2010 | 16:16 | מאת: מיטל

ראשית, תודה על תגובתך ועל ההזמנה- אשמח לשמוע פרטים נוספים, למשל: באילו ימים ושעות, מה עושים בשיעור ומול כמה אנשים? שנית, רציתי להוסיף מעט פרטים- סוף סוף הילד התחיל מעט להתקדם בזחילת גחון, אם כי נראה שזה קשה לו. במידה וטונוס השרירים שלו תקין, האם צריך לתת לו את הזמן שלו או שבכל זאת יש לאמן אותו?

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות