בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

17/06/2010 | 13:30 | מאת: ליאת

הי, הבן שלי אוטוטו בן שנה. כל ההתפתוחת שלו הייתה קצת איטית - בלי סיבה מיוחדת. התהפך בגיל 7 חודשים והתחיל לזחול גחון ב 8 חודשים. כיום: זוחל גחון ומתיישב לבד . יודע לרדת מישיבה לזחילה והתחיל לא מזמן לעמוד על הברכיים. עומד על 6 אך לא זוחל על 6 ועושה פסיעה אחת או שתיים ע"י גרירה של הרגליים כשהוא על 6, כאילו מפחד לנתק את הרגליים מהרצפה. עדיין לא נעמד . מה ניתן לעשות כדי לעודד אותו לזחול על 6 ולעמוד. והאם הוא באיחור רציני בהתפתחות? תודה.

שלום ליאת, תודה על פנייתך. את כותבת לנו שקצב ההתפתחות של בנך הוא מעט איטי. תינוקות על פי רוב מבצעים פעולות "קטנות" המון פעמים במהלך חודשי החיים הראשונים. כל החזרות הללו מכינות את המערכת שלהם ל"דבר הבא". אני מבינה שבנך זוחל גחון ו-זה ממש מצויין. זחילה על הגחון מכינה את עמוד השדרה והשלד לכל הפעולות המורכבות יותר בהמשך ההתפתחות. מבלי לראות באיזה אופן הוא זוחל גחון (סימטרי ?) ובאיזה מצב נמצאות כפות ידיו (קפוצות ?) לא אוכל לענות על השאלה שלך בצורה חד משמעית. לכן ההמלצה שלי היא לראות איש מקצוע. אם תרצי המלצות - אשמח לעזור. כמו כן - אני מבקשת לעניין אותך על כך ששיר"ם שבבי"ח אסף הרופא מתקיים קורס הכשרה של מנחים ל-ליווי התפתחותי בשיטת שלהב ו-תמיד שמחים שם לארח אמא ותינוק לשיעור (בחינם) בפני הסטודנטים. במידה ומעניין אותך - נא כתבי אלי. תודה אילה טייכמן

24/06/2010 | 09:46 | מאת: ליאת

ולשאלתך , היידים שלו פתוחות ולא קפוצות. והוא זוחל סימטרי. (בהתחלה צד שמאל היה יותר חזק ולאחרונה השתפר). קיבלתי עדכון שהוא נעמד פעם אחת בגן אבל מאז לא עשה את זה בבית או בגן שוב.. אולי זו התקדמות (: לגבי הצעתך- תודה אבל לצערי אין לי אפשרות מסיבות אחרות.

29/07/2010 | 16:50 | מאת: ליה

עדין לא יושבת, וזוחלת באופן לא סמטרי. [email protected]

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות