הירדמות תינוקת

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

29/05/2010 | 12:52 | מאת: אפרת

עד לפני מספר ימים בתי בת השנה וחודשיים היתה נרדמת ללא בעיה. לאחר טקס קבוע של מקלחת בקבוק צחצוח שיניים היינו משכיבים אותה במיטה ויוצאים מהחדר והיא היתה נרדמת בכוחות עצמה. בימים האחרונים לאחר ההשכבה היא מתחילה לבכות אנחנו נכנסים לחדרה מרגיעים לפעמים מרימים על הידיים מחזירים למיטה ושוב היא פורצת בבכי וחוזר חלילה. גם בצהריים החלה בעיית הירדמות. חשוב לי לציין שמרגע שהיא נרדמת היא ישנה לילה מלא. רקע כללי ילדה בריאה בד"כ ולא היה אירוע מיוחד בימים האחרונים שיכול להיות קשור לבעיית ההירדמות. שאלתי היא מה יכול היה להשתנות? מה אפשר לעשות כדי להקל עליה?

שלום לך אפרת, כתבת ופירטת בנוגע לתהליך ההרדמות של ילדתך. התשובה המיידית עליה אני יכולה להשיב - היא שהילדה גדלה ועוברת שלבים שונים בהבנה של ההפרדות ביניכן לבינה לקראת הלילה. ההמלצות הן בדר"כ לשמור שגרת הכנה ל-לילה בצורה מאוד מסודרת. כ-שעה לקראת שעת השינה - להתחיל "להוריד הילוך" ל"דברר" את התהליכים..עכשיו נאכל, אחרכך נתקלח, נלבש פיג'מה וכו' - ולשמור על הסדר והרוטינה. זה מאוד חשוב. בהצלחה. תעדכני בבקשה... אילה טייכמן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות