תינוק בן שלושה חודשים והוא מסרב לישון על הבטן

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

25/03/2010 | 18:58 | מאת: איילת

שלום רב. יש לי תינוק בן שלושה חודשים והוא מסרב לישון על הבטן.אפילו שהוא נרדם לי על היד אני שמה אותו על הבטן בעדינות והוא בכל זאת מתעורר ומתפרץ בבכי.אשמח מאד לקבל את הצעתך. בתודה מראש.

שלום איילת, תודה על השאלה החשובה. אמהות רבות לתינוקות רכים מתמודדות עם שאלה דומה - חוסר נוחות וקושי של התינוק לשכב על הבטן. לכל אחד מאיתנו - יש העדפות ואזורי נוחות. ואכן - הרבה פעמים אני שומעת שתינוקות "מתלוננים" כשמשכיבים אותם על הבטן. אחת ההמלצות שלי - להשכיב על הבטן לפרקי זמן קצרים - גם בשעה שהוא ער. להיות לידו. לטפוח בעדינות על אזור האגן. לומר לו באופן ברור - הנה, אתה שוכב על הטן. אני נוגעת בגב שלך, באגן שלך וכו' ולהשכיב שוב על הגב או הצד. כך, בכל פעם רגעים ספורים - עד שירגיש מספיק נוח לשכב על הבטן. נ.ב. בשלב הבא - הוא ילמד להתהפך מהגב לבטן ובחזרה וכבר לא יתעורר בכל פעם שתניחי אותו שם. בברכת חג שמח וכשר אילה טייכמן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות