תינוק בן 7 חודשים מתהפך רק מהבטן לגב

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

22/02/2010 | 12:23 | מאת: אולגה

שלום, בן שלי בן 7 חודשים התחיל להתהפך מהבטן לגב כמעט לפני חודש, אבל עדיין לא מתהפך מהגב לבטן. כאשר הוא רואה צעצוע בצד הוא מתהפך הצידה מנסה לקחת את הצעצוע, אבל אם לא מצליח הוא מפסיק לנסות ובשום אופן לא מוכך להתהפך לבטן. על הבטן הוא לא אוהב לשכב, כאשר היה יותר קטן כל הזמן צרח כשסמנו אותו על הבטן, ויצא כך שחגורת הכתפיים שלו מאוד חלשה והוא לא מרים את הראש גבוהה עם ידיים ישרות. בנוסך אין שום סימנים שהוא הולך לזחול. זה אומר שההתפתחות שלו לא תקינה ומה אני צריכה לעשות כדי לעזור לו?

שלום אולגה, תודה על השאלה שלך. את מספרת שהבן שלך, בן ה-7 חודשים מתהפך בינתיים רק מבבטן לגב. וגם שהוא מתהפך מהגב אל הצד כדי להשיג צעצוע. לא כתבת לנו מה עוד הוא עושה. מישהו אמר לך שההתפתחות שלו לא תקינה?? אשמח לשמוע עוד על הילדון שלך. אילה

23/02/2010 | 08:15 | מאת: אולגה

שלום אילה, בן שלי יושב עם תמיכה, כאשר הוא שוכב על הגב מנסה להרים את הראש למעלה, עומד קצת על הרגליים עם תמיכה. משחק בצעצועים, מחייך, צוחק, אבל לא רוצה להשקיע יותר מדי מעמץ להגיע לצעצוע, לא מסתובב 360 מעלות סביב עצמו,כאשר אני עובדת איתו שהוא יתהפך מהגב לבטן הוא התחיל ממש להתנגד. לפני כחודש ניסה להעלות את התוסיק למעלה והפסיק. לא ממלמל הרבה רק או.. אה..פף... מחזיק כל הזמן ידים בפה או צעצועים בפה. כאשר אני פונה אליו בשמו הוא לא תמיד מסתובב. על הידיים אם הוא רואה משהו הוא מנסה לקחת, מסתובב לשני הכיוונים. רופא בטיפת חלב כאשר הוא לא הסתובב, לא הייתה מרוצה מזה. אבל כמה ימים אחרי זה הוא התחיל להסתובב מהבטן לגב. ואמרו לי שיש לו ידיים חלשות. הבעיה הייתה שהיה לו ריפלוקס והחזקנו אותו הרבה על הידיים או בזוית על העגלה. תודה מראש

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות