ישיבה על הברכיים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

16/02/2010 | 16:05 | מאת: מיכל

שלום. בתי בת שבעה חודשים. זוחלת בערך החל מ גיל חמישה חודשים.עולה על הברכיים ויושבת עליהן. כמו כן היא מטפסת ונעמדת עם תמיכה(בעיקר על קצות האצבעות). היא לא מגיעה לישיבה על הטוסיק בכלל ולעומת זאת מבלה זמן רב בישיבה על הברכיים ויציבה בישיבה זו. שאלתי האם הדבר דורש אבחון ובדיקה האם יכול להיות נזק למבנה ולתפקוד. האם למנוע את הישיבה על הברכיים? האם ניתן וצריך לעודד את הישיבה על הטוסיק? תודה מיכל

שלום מיכל, תודה על שאלתך. כדאי לאפשר לילדה התנסות בישיבה על הישבן.התנועתיות באגן (להתיישבות ולקימה) חשובה מאוד על מנת לאפשר לה עצמאות תנועתית. מומלץ לאפשר לה מעברים בין תנוחות שונות - עמידת ברכיים לישיבה על העקבים עם הישבן לזחילה ועוד. יתכן ש-ששוה לך להתייעץ עם מורה לפלדנקרייז או מדריך בשיטת שלהב אם תצטרכי המלצות - אשמח לסייע. תודה, אילה

19/02/2010 | 18:01 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה. יכול להיות שהטעתי בתיאור שלי, הישיבה היא על הברכיים כש הישבן על הרצפה בין העקבים כך שנוצר פיסוק ברגליים.היא עוברת בין התנוחה הזו לעמידה על הברכיים בלבד וגם לעמידת שש ולזחילה.לעיתים אנירואה שהיא מתחילה להוריד את הישבן מעמידת שש דרך הצד תוך יישור הרגל כאילו בדרך לישיבה אך היא לא ממשיכה לישיבה. נראה שכרגע הישיבה על הברכיים והעקבים מספקת לה את הנוחות והיציבות ומפנה לה את הידיים ואין לה את הגירוי לישיבה הרגילה.האם זה נכון להושיב אותה כדי שתכיר את האפשרות?האם הישיבה הנוכחית יכולה לגרום לנזק למבנה? אשמח להמלצות להתייעצות.תודה, מיכל

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות