בן שנה עומד על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

14/02/2010 | 23:00 | מאת: ענת

שלום. בני בן שנה וחודש. מתישב בכוחות עצמו, זוחל, מטפס במדרגות, עדיין לא יודע לרדת, ונעמד כאשר הוא אוחז בחפצים. שמתי לב שהוא מרבה לעמוד על האצבעות. הסבתי את תשומת ליבו של רופא ההתפתחות של טיפת חלב. הרופה אמר שהכל תקין וזה ייסתדר. מה דעתכן? תודה. ענת.

שלום לך ענת, תודה על השאלה שלך. אני מבינה שאת שמה לב ומאוד רגישה להתפתחות הילד שלך. :-) מדברייך אני למדה שבנך נמצא בשלב ההתפתחותי המתאים לגילו. הוא כבר נייד: מגלה את העולם באופן שנוח לו - מעבר לישיבה, זחילה, מדרגות ועמידה. כל אילו הם ההכנות לקראת השלבים הבאים - היות והוא עדיין לא רכש את היכולת לעבור בין מצב עמידה למצב ישיבה את שמה לב שהוא עומד הרבה על האצבעות. אני נוטה להסכים עם דברי הרופא שלכם, שיסתדר. אני ממליצה לאפשר לו מגעים שונים לכפות הרגליים - דשא, חול, חצץ, רצפה וכו'. כמו כן לתת מגע לכפות הרגליים שלו. יחד עם זאת, המשיכי להתבונן ולשים לב לברטים הקטנים - כפי שעשית עד כה. אשמח לשמוע ממך עוד על הילדון בזמן הקרוב בברכה, אילה טייכמן

16/02/2010 | 10:59 | מאת: אודליה קירשנבאום

ענת שלום. מהתיאור הקצר שלך אני מתרשמת מההתבוננות שלך בהתפתחותו של בנך ומתשומת הלב לפרטים. התחלת בתיאור הדברים שבנך עושה באופן תקין. מה שמעיד גם על הראייה החיובית שלך וגם על התפתחות שהיא בסה"כ תקינה. אני מניחה שגם הרופא ראה תמונה כוללת של התפתחות תקינה לכן נתן את דעתו ואמר שזה יסתדר לבד. יחד עם זה תמיד אפשר לעזור - תוך כדי משחק עם בנך הניעי את כפות רגליו בכוונים שונים. כאשר הוא עומד ליד השולחן נסי להניע את כף הרגל בכוונים בהם התנועה מתאפשרת בקלות. שימי לב לכוון כפות הרגליים - האם העקבים פונים פנימה או החוצה? - אם את מבחינה בפרטים כתבי לנו. נסי לראות איך הילד עומד כאשר הוא נתמך במשהו פחות יציב. למשל "בימבה" או כל מכונית משחק - האם הוא יכול לעמוד בתמיכה של חפץ לא יציב? האם במצב זה הוא עדיין על הבהונות? תמשיכי לחקור ואשמח אם תשתפי אותנו. בברכה, אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות