דחיפת רגלים - התפתחות תינוק

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

07/01/2010 | 14:01 | מאת: vered

שלום, בני בן 7 חודשים. בביקרות שהיינו בטיפת חלב האחות שאלה אותי האם כשאני מנסה להעמיד אותו על רגליי הוא דוחף כלפי מעלה (מתנגד) עם שתי רגלייו. עניתי בשלילה וגם בבית ניסיתי לעשות זאת מספר פעמים והוא אכן אינו דחף. ניסתי בשכיבה לדחות את שתי רגליו לכיוון הבטן והוא הראה רק מעט התנגדות. הבעיה היא בעיקר התנגדות בעמידה. מבחינה התפתחותית הוא מתהפך בעיקר מהגב לבטן, מסתובב יפה בציר, טרם זוחל ומושיט ידיים לכל מקום. שאלתי היא האם זה מצביע על משהו? האם הוא כבר אמור לעשות זאת בשלב הזה? וכיצד אפשר לעזור לו ? אשמח לתשובה. בתודה מראש. ורד

07/01/2010 | 21:32 | מאת: אודליה קירשנבאום

ורד שלום. תודה על השאלה. מתיאורך לגבי ההתפתחות של בנך נראה כי התפתחותו תקינה. להבא כאשר אחות טיפת חלב שואלת שאלה כזו שתבדוק בעצמה יחד איתך, כדי שתוכלי גם את לקבל תשובה ברורה ולא תישארי עם שאלות וחחשות מיותרים. בברכה, אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות